MALZEMELER:
-2 küçük yumurta
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya veya 1 paket toz maya
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz
YAPILIŞI:
-hamur mayalanacak,yumurta büyük.bezelere ayrılacak,ince açılacak veeee....
-işte burada bir sır var:erimiş tereyağı ile hamur yağlanacak,kaşar rendesi sepelenecek ve karşılıklı iki ucu rulo gibi sağrılacak ,uçlara çimdik atılacak,hamurun ortası 3-4 sm.açılacak ve kaşar sepelenecek
-200* ısıtılmış fırında hafif kızartılır,tepsi fırından alınır ,bıçak ile ortası hafif açılır ve yumurta kırılır ortasına ,hafif yumurta katılaşana kadar pideler fırında az daha pişer ....
- fırından çıkan pideler tere yağı ile yağlanır....yumuşacık olurlar...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ayranla olması da çok hoşuma gitti.
Sevgiyle kal.
OHHHH mis gibi . Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Tarif için teşekkürler mayalı hamurları çok severim.
YanıtlaSilhamurişi seven ev olarak bu tarifi uygulamazsam olmaz.ellerine sağlık
YanıtlaSilEline sağlık, afiyet olsun ben de bayılırım böyle hamur işlerine.
YanıtlaSilsevgilerimle
Pide harika olmuş mazescim, ellerrine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilTereyağ neye girse lezzeti tartışılmaz değişiyor, lezzetine lezzet katıyor.
Buradaki pideden iftara ve sahura alıyorum.
Sevgiler...
Kokusu buraya kadar geldi... Ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilMazes özlemişim bu pratik anlatımlarını. İnanılmaz bir pozitif enerji yayıyor senin paylaşımların. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilIyi bayramlar sevgiler.
YanıtlaSilEski paylasimlarina bakayim dedim :) acaba yarin yapsammiki bunu?? Nefiss
YanıtlaSil