Kabağı yuvarlak kes,tuzla,una bula ve resimde görüldüğü şekilde diz,2-3 saat sonra pişirirsen :
-fazla yağı çekmez
-kızartma yağında un kalıntısı olmaz,yağın temiz kalır
-çok pratik,aceleye gelmiyoru
Kabaklara bayıldım ne güzel dizmişsin öyle kıyamam ben onları kızartmaya kıyamam kızgın yağlara atmaya :)) Canım biber nasıl kurutulur diye sormuşsun evin denize yakınsa nem aldığı için biberler kurumaz birde temmuz ağostos ayları kurutmak için uygundur birde kuruturken ben çekirdeklerini çıkarıp uçlarından ortasına kadar kesip ipe dizincede kuruyuncaya kadar sık sık biberleri kontrol edip birbirine değmemesi için ayırıyorum....
Kabaklara bayıldım ne güzel dizmişsin öyle kıyamam ben onları kızartmaya kıyamam kızgın yağlara atmaya :))
YanıtlaSilCanım biber nasıl kurutulur diye sormuşsun evin denize yakınsa nem aldığı için biberler kurumaz birde temmuz ağostos ayları kurutmak için uygundur birde kuruturken ben çekirdeklerini çıkarıp uçlarından ortasına kadar kesip ipe dizincede kuruyuncaya kadar sık sık biberleri kontrol edip birbirine değmemesi için ayırıyorum....
Arkadaşım
YanıtlaSilfacebooktan izmirli blog yazarlarına gir bizim bütün kızlar orda yani izmirli ne kadar blog yaarı varsa orada ...
bana açılmadı,yemek ve biz blogçunun bloğunda yayınlamış bir şeyler ,bakıyorum.
SilÇok güzel bir bilgi, teşekkürler :)
YanıtlaSilyardımcı olduysam ne mutlu bana .
Silgüzel fikir.paylaşımın için teşekkurler...
YanıtlaSilmısır unuyla yapsak nasıl olur acep?
YanıtlaSilpinar