ARAMA KUTUSU

6 Aralık 2012 Perşembe

MACERA DOLU........TÜRKİYE


İzmir'e döndüm .Giderken hava alanında uçağın geç kalmasından tahmin etmeliydim ki maceralı yolculuk olacak. Büyük kızım Iğıdır'da 2 yıldır öğretmen ,1 ay önce biletler alındı ,cumartesi küçük kız ile çıktık yola,Ankara'dan gelen ve geri dönecek olan uçak geç geldi ,Ankara'dan Iğıdır uçağı gecikmeli bindik ,baştan kabin görevlisi bayılmış dediler,sonra bir belge beklenirmiş dediler ,ben pencereden gördüm kablolar ile bir şeyler yapıyorlardı,1 saat böyle oyaladılar,havalandık en sonunda  ,bir arada bulutların üstüne çıktık,sadece küme halinde bulutlar,belki yarım saat böyle sürdü ,sanki sonsuzluk ,gök kuşağını gördüm,inanılmaz yuvarlak bir cisim gibi ,aşağıda resmini göreceksiniz,bir de bulutların üstünde de trafik var ,toplam 6 tane uçak uzaklarda gördüm.Bu uçak işini çok sevdim ,bambaşka bir duygu .Hele gece uçaktan aşağa bakmak....değişik şekiller oluşturmuşlar evdeki,sokaktakı lambalar ,ara sıra sanki koliye şekiller ,ara sıra sanki çok uzaklara,taaaa uzaya mesaj yazılmış gibi şekiller ,çok güzeldi.
   Iğıdırda saat 16 'da karanlık oluyor,saat 14 'te iyi akşamlar ile selamlanıyor,güzel hava alanı yapılmış,10 sene üstü açılmayı beklerdi .İzmir'de yola çıkarken hava mevsime göre çok sıcaktı,Iğıdır'da üşüdük.Hasret giderdik,gezdik,alış veriş yaptık ....güzel vakit geçirdik eve dönmeye güne gelene kadar.Kışın uçak ile en iyisi yola çıkmamak .Hava alanına götürecek servisi beklerken öylesine bilet satılan yere girdim....sisten dolayı uçak iptal,Karsa gidecek servis,oradan binilecek uçağı .Çok büyük konuşmuşum galiba,Kars yoluna asla bir daha gitmem demiştim ,dağı,taş,küçük dediği gibi sanki uzayda gibi.Neyse ,bizim servis hava alanına gitti oradaki yolcuları almak için ,Karsa götürmek için ,13.40-15.00 otobüste bekledik,bizim servise askerler de bindi,9 sivildik ,geri kalan asker,insanın aklına en kötüsü geliyor,bir de 16'da hava kararıyor ya ,dağı,taş,birileri servisi durdursa,saldırsa .....ne gören,ne duyan olur ...çok şükür saat 18'den sonra uçak kalktı.Iğırda saat 15.15.kalkacaktı uçak ,İzmire bağlantı olan Ankarada tabi ki uçak gitmiş,İzmir yolcular saat 10.45 ,en son uçağı beklemek zorundaydılar.Gece olmasaydı Heyyi'yi araya bilirdim ,3 saat konuşurduk (kızdı mı acaba Heyyfi),bir de hava soğuk,başka'mış Ankaranın havası ,gezdik bütün hava alanını dolaştık,dışarısını bile inceledik(sanki hava alanını satın alacakmışız gibi ).Çok şükür Ankaradan uçak tam dakikasında havalandı,4 saatlik yolu 14 saatte eve ulaşabildik .Kışın mecbur kalmadıkça bir daha hiç bir yere gitmem(büyük söylemek gibi olmasın).


halkayın içinde gök kuşağı


Tepeden karlı dağılar başka bir güzel


Iğıırda nuhun gemisinin yavrusu,önceden Ağrı dağının eteklerindeymiş.


Iğdırın girişinde soykırım anıtı.


Iğıdırın bir caddesinden Ağır dağı karşıda.


Ağrı dağı bu sene sis içindeydi



Haydar Aliyev parkında kahve Nostalji,çok sıcak bir ortam,burada servis kalkıncaya kadar vakit geçirdik


kahvenin dışı,aslında çay bahçeleri burada salıncaklı ,iç kahveni ,sallan ...


Ankarada  hava alanı,yeni yılı getiriyorum.....





Meg için de hediye vardı,biraz büyük,koltukların altında aramayacağız.


silahlandık...süsü hoşumuza gitti .


zarf açacağı,güzel bir hatıra 


Düdüüüüt....rus filmlerde görüyordum,özendim,aldım.


pasta tabakları,süsü hoşuma gitti


kahve bardakları ,çok şirinler.



bu kaseler çok büyük,keşke daha alsaydım


bu kahve takımını da aldım


bunlar demlik



bu takımı da almadan geçemedim


şal almadan olmazdı,kış geldi


Bu kitaplar migrosun indirimden,İzmirde bunlar yok.


Kars gravyarı-35.00 l
Kars eski kaşar-14.00
Yeni kaşar-13.00
İplik gibi olan peyniri gözüm kaldı,aldım,ne yapılır bundan?
İzmire gelmek istiyorlar,dışarıya ,marketlere vermiyorlarmış...üretici öyle bir şeyler anlattı ki kars kaşarı başka yerde almam her halde,internette siteleri var,sormadım kargo ile gönderiyorlar mı.

http://mazesinyemekleri.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-01T17:17:00%2B01:00&max-results=7 - geçen senedeki resimler burada,şimdi her yer kurumuş,hüzünlü manzara ile karşılaştım .Bir esnafın dediği gibi : burada fakiri de ,zengini de aynı çileyi çekiyor. Hüzünlü bir ayrılık oldu,büyük kızım yarı yıl tatilinde gelecek .
    Benden bu kadar  bu kadar ,eve geldim,aklım oralarda kaldı...............

30 yorum:

  1. hoşgeldin ablam...
    sefalar getirdin...
    ne güzel şeyler almışsın...hepsine bayıldım...
    güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,çok şükür evdeyim,böyle bir dönüş maceradan sonra evde olmak çok güzel,tabi canımın yarısı orada kalmak zorunda olmasaydı mutluluğum tam olacaktı .

      Sil
  2. hoşgeldin
    ne güzel şeyler almışsın
    fotoğraflarda harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım benim,geldim,herkesi ,her şeyi bu kısa zamanda özlemişim.

      Sil
  3. Hoş geldin Mazes ne güzel şeyler almışsın güle güle kullan.Aklın kızında kaldı değil mi. Gurbet kolay değil neyse gene gidersin o gelir sağlığınız yerinde olsun yeter ki. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım benim,geldim,aslında bu aldığım şeylerden dükanda o kadar ilginç şeyler vardı,aklıma gelmedi resim çekmek ,başka bir sefer çekerim.Aklımdan hiç çıkmıyor kızım ki ,cep telefonları icat eden sağı olsun ,kafayı yemek işten değil.

      Sil
  4. hos geldin.
    çay kahve içmeye sendeyim:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım benim,bu bardaklarda çay,kahve ne güzel içilir değil mi,inşallah canım.

      Sil
  5. Fincanlara bayildim,hele yuvarlak kutunun icinde olanlar harika.En yakin zamanda yavrunuzla tekrar kavusmanizi diliyorum,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım benim,bu tombiş bardaklara görür ,görmez bayıldım (bana benzedikleri için mi acaba ),kızım yarı yıl tatilinde gelir,inşallah.

      Sil
  6. Hoşgeldin mazesciğim, ne güzel şeyler almışsın öyle, hepsini de güle güle kullan, ençok demlikleri beğendim:)Iğdır da gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yermiş, özellikle şehrin içinden bembeyaz karla kaplı Ağrı manzarasıyla...Meg ne sevinmiştir oyuncağı da, annesi de geldi:)beyaz göbişinden mıncıkladım:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım arkadaşım,özledim hepinizi .Aldığım şeyler için çok endişelendim aslında ,görsen bavulları nasıl atıyorlar ,bir de güzel atış attıklarında karşılıklı el şaplatıyorlar,neyse ki hepsi sapa sağlam geldiler,görsen nasıl sarmıştım tek,tek.Bir tane büyük dükan vardı,neredeyse hepsini oradan aldım,o kadar ilginç şeyler var ,iyi ki kendimi sınırladım,bavullara sığdıramayacaktım.Iğıdır için 'doğunun Parisi' diyorlar,bizim buradaki bir küçük şehirden hiç farkı yok,sadece şehir biraz çukurda kalıyor ve sobadan çıkan dumanlar sis gibi çöküyor şehrin üstüne.
      En çok Meg sevindi gelişimize,şimardı da şimardı ,eşim bile şaştı ,burada koşturmaktan yorulduğu an.

      Sil
  7. Maceralı bir yolculuktan sonra evine hoş geldin.. Ama bir sürü alışveriş yapmışsın oralarda hiçbirşey bırakmamışsın. Haydi geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,çok şükür geldik eve ,aaaa,her şey alamadım,uçaklarda bagaj sınırlaması var,zaten bu bavularla beraber yolculuk yapmak zorunda olsaydım hiç bir şey alamazdım.Çok şükür geçti,kızımı özlesem de biraz dandik tir sağlım,evde en azından dinlenmem için bir hafta lazım.

      Sil
  8. Canım Mazes'im, ne kadar güzel gezmişsin ve alışveriş yapmışsın. bitki çayı demlemek için olan demlikten bende de var. Çok kullanışlı. Hepsini güle güle kullan.
    Şimdi gelelim Ankara'da geçen 3 saate.
    Keşke arasaydın.
    Beraber geçecek 3 saat çok kıymetli olurdu benim için.
    Zaten İzmir'deki buluşmanın tadı damakta kalmıştı.
    İzmir'e, evine, en önemlisi blog sayfana hoş geldin canım. Özledik seni.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım arkadaşım,biraz utandım yaaaa,canım benim ,Ankarada hava o kadar soğuktu ki,kıyamadım sana bu havada dolaştırmak,boş ver ,günler torbaya girmedi ya ,başka vakit buluşuruz ,hava alanında tepede bir kahvede vakit geçirirken dışarıda ışıklara bakarken seni çok düşündüm,bu havada en iyisi evinde oturmak dedim.Demliklerden burada hiç görmemiştim(sanki bir yerlere gidiyormuşum da,görmemişim ),çok şirin geldiler bana .Çok şükür ,böyle bir yolculuktan sonra bin kere şükür etsem azdır,bilirsin bel de zorluyoru,14 saat hiç yatıpta dinlenmeden çok zor geldi bana .

      Sil
  9. Canım,
    öncelikle hoş geldin.Kuzucuğunla hasret gidermişsin ne güzel. Biraz problemli bir yolculuk olmuş ama görülen güzellikler için değdi galiba.
    Aldığın tüm güzel şeyleri en iyi günlerde kullanman dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,görüştük,hasret giderdik,bilirsin,hanımlar çanak,çömlek meraklısı,görüpte almamak olmaz ,biraz tedirgindim,çok şükür bir şey kırılmamış.

      Sil
  10. Mazes tekrar hoş geldin. Olsun maceralı yolculuklar hep sonra güzel bir anı olarak hatırlanır. Iğdır olağanüstü bir doğa harikasıdır. Çölün ortasında yeşil alanlarıyla, bol suyuyla, iklimiyle inanılmaz bir yerdir. Narenciye yetişir daha ne olsun. Kızınız gene de orada olduğu için şanslı bence. Bir de sayılı günler çabuk geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey,siz oralarını biliyorsunuz galiba,gerçekten geçen yıl giderken kars yolunda çölün ortasında vaha gibi geldi,orasının kayısıları çok tatlıymış,3 tane ancak yiyebilirsin,o kadar tatlı.Yağmur sık yağmıyor,toprak altında suları var,1-2 metrede çıkarmış.Yarı yıl tatilinde gelecek kızım .

      Sil
  11. Mazescim, macerali, beklemeli uzun bir yolculuk sonrasi evine donmussun HOsgeldin:)Igdir galiba cok cok guzel bir yer, resime bayildim. Kizinla hasret giderdin gorustun gezdin yedin ictin, ve birsurude esya almissin her biri cok guzel hele kahve kap lari cok hosuma gitti aahhh o peynirlerden bende yiyebilseydim,,sizlere afiyet olsun anarsin beni peynirleriyerken..
    Kizinlada yakinda kavusursunuz..sayili gunler..Guzel bir paylasim yapmssin ve tekrar Hosgeldin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,of çekçek kadar yolculuk oldu ,1-2 gün daha kalsaydık zor gelirdik izmire,yollar kapanmış,benim için problem olmazdı belki,ama evde pamuk yumağımız bizi çok özlemişti,depresiyona girerdi yapayalnız bütün gün evde .Peynirlerden aldım,siteleri var,bir gün bakırım,kargo ile gönderiyorlar mı,kargo ile bile gelse hem temiz,hem pahalıya gelmez.Sayılı gün çabuk geçer ,haklısın ,ocak sonu herhalde gelir...tabi yollar kapanmazsa .

      Sil
  12. Fincanlarında peynirler de harika, o iplik gibi olan tel peynir galiba. Çok güzel olur tadı, Karslı komşularımızdan biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi akşamlar canım,bu tel peyniri tuzlu,biraz kuru,gözüm kaldı şeklinde,taze yemekten başka nasıl kullanılır aslında bilmiyorum.

      Sil
    2. Tahmin ettiğim kadarı ile kuru olması tuluma basıldığı için. Kahvaltılarda çay yanına falan tüketirlerdi bize de verirlerdi geldikçe. Biz de hep kahvaltıda falan yedik. Çok severim tadını ama ağır olabilir alışık olmayana :(

      Sil
  13. Добре дошла! Прекрасни снимки, невероятни подаръци и всичко е много красиво при теб! Поздрави!

    YanıtlaSil
  14. ellerine saglik cok hos olmus.

    YanıtlaSil
  15. hoş geldin Mazes, ulaşım zorda olsa güzel bir gezi olmuş belli, resimler çok güzel.

    YanıtlaSil