ARAMA KUTUSU
4 Kasım 2012 Pazar
ÇÖREK,GULAÇ VEYA PİŞİ,KİM NASIL BİLİRSE,TADI SÜPER
Bunu herkes başka isimler ile biliyor ,herkesin yapma şekli de başka ,iddiaya girerim ki benimkileri çok hafif .
MALZEMELER:
-un-yaklaşık 600 gr
-su-400 ml
-1.5 tatlı kaş.toz maya
-tuz-2 tatlı kaş.
-toz şeker-1 çorba kaş.
-kabartma tozu-yarım paket
YAPILIŞI:
-bu ölçüler kabartma tozu için veriyorum
-yumuşak,ele yapışacak kadar hamur olacak
-hamur yoğrulduktan 10 dak. sonra ıslak el ile bir kere daha karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır
-bol yağı kızdırın ,kabarmış hamuru sakın yoğurmayın ,ıslak el ile bir kenarından mandalina büyüklükte hamur koparın ,parmak uçları ile hamuru inceltin ve kızgın yayın içine atın,bir çatal ile hamurun bir köşesini tutturun ve yağının içinde sağı sol yaparak üstüne kızgın yağı gelmesini ,kabuk tutmasını sağlayın
-altı kızardıktan sonra çevirin,pişerken ellerini ıslat,hamurdan bir parça kopart,bunu yaparken zaten pişi kızarmış oluyor,kağıt havlunun üstüne al
-ıslak el ile hamur açıldığı için fazla yağı çekmez
-sağı ,sol yaparak hamurun altı,üstü kabuk tutar ve fazla yağı çekmesini önler
-yine de fazla yenirse kilo yapar,her şeye rağmen yine de tatmaya değer
-bir kerecik kuru fasulye ile yerseniz hep öyle istersiniz .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba canım, rahmetli annem 'pişi' derdi, çok severim, çayla ne güzel yakışır, dediğin gibi lezzetli, eline sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilgüzel pazarlar:)
bayramda evde kaldım,bunlar hep bayramda yaptıklarım,biz de çok sevilir ,teşekkürler canım.
Silsüper ya, çok seviyorum...
YanıtlaSilah,ah,şimdi olsa sıcacık ne iyi giderdi çay ile.
SilMazesss yapma bunu bana..yeni kahvalti ettim, pat senin sayfadan bana bakan hamurlar-pisi-ler bayilirim bayilirim..nasil yerim olsa simdi..ellerine saglik canim..sevgiler guzel pazar gunu sana;))
YanıtlaSilşu anda ben de olasa da yesem diyorum ,sıcacık....iyi hafta diliyorum.
Silher yörede başka adı olur bu hamur kızartmasının tatarlar yapar genelde kandillerde kabartlama denir yanına peynirle çok güzel olur. eline sağlık
YanıtlaSilcanım,ismi ne olursa olsun herkes sever bunu,olsa da yesem...teşekkürler canım.
SilPişi canım bizde pişi ve çok severiz. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilşimdi birisi bana 2 tanecik getirse...teşekkürler canım.
Silbizde pişi diye biliriz kendisini,özellikle annem bu konuda iyidir.Ben denemedim ama sabah şimdi çayın yanına alsam bir tane mesela ,ne de güzel olur.Kilo yapmasın diye bir tane:)Eline sağlık...
YanıtlaSilben de şu anda olsa,sıcacık,yanında çay...teşekkürler canım.
Silpişiler nefis olmuş şekerimm
YanıtlaSilbak demedi deme kilo alcan haa;)
ellerine sağlık maharet annem benim
kilo almaz,sabahları evde değilim ki,zaten bayramdan bayrama...teşekkürler canım benim.
Silçok güzel görünüyorlar ;)
YanıtlaSilbir de tadı,sıcacık....teşekkürler canım.
SilMazes'im bayılırım pişi ye
YanıtlaSilYanında da reçel ve peynir olacak tabii.
Ellerine sağlık canım.
Kurufasülye ile demişsin ya valla çatala kaşığa bile gerek yok. Ban ban ye. Eline sağlık harika.
YanıtlaSilcanim güzel dileklerin icin cok tesekkürler, darisi basina, pisi de cok harika pufur pufur olmus, sevgiler.....
YanıtlaSil