ARAMA KUTUSU
4 Şubat 2013 Pazartesi
HÖŞMELEK- çok eski bir şey
MALZEMELER:
-mısır unu
-çok ince kesilmiş pırasa (yeşil soğan)
-su,tuz
YAPILIŞI:
-1-2 avuç mısır unu,1-2 avuç kesilmiş pırasa,tuz karıştır,avuç arası ezerek,azar, azar su ilave et ,öyle ki ezerken parmakların arasından bu karışım kolay çıkacak ,kek hamuru değil ama
-3-4 kaşık sıvı yağı el tavada ısıt ve karışımı içine dök,hateş orta olacak ,sürekli karıştırılacak
- su buharlaşacak,hafif kızaracak karışım.
-yerken ister azıcık ayran dök üstüne,ister bir yudum ayran,bir kaşık höşmelek ye.
-çok eski zamanların açlık günlerde köylerde yapılan bir yemek çeşidi olarak bilirim ,yeşil soğan ile yapılırmış.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Много интересно и лесно, а пък изглежда толкова вкусно! Поздрави!
YanıtlaSiltazi resepta e ot Kırjaliyskiya kray,mnoooogo stara .
Silseveceğim bir tat gibi görünüyor... organik mısır unu bulup denemeliyim... buradaki mısır unları silaj mısırlardan ne yazık ki... büyük marketlerde bulurum umarım...
YanıtlaSilafiyetler olsun... :)
canım,günaydın ,bu tarifi aslında eşinin yaşlıları belki bilir.Unu metrodan alırım,organik yazmıyor,ama tadı güzel.
SilDeğişik bir tarif hiç duymamıştım. Ama benim ağız tadıma uyuyor gibi . Kesin denenecek:) eline sağlık olsun canım, sevgiler
YanıtlaSildene canım,yapmadan,yemeden bilemezsin ,kolay gelsin.
SilBen de hiç duymadım.Pırasalı mısır ekmeği yapıyorum ve çok seviyorum o halde bunu da çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilseversin ,hem de çok hoşuna gider canım,dene.
Silanam sen neler yapıyorsun böyle yaww maşallah
YanıtlaSilellerine sağlık;)
günaydın canım,gözün kaldıysa yap,pratik ve güzel.
SilMazes'im, hem pratik hem de çok lezzetli olur diye düşünüyorum.
YanıtlaSilMutlaka yapacağım.
Ellerine sağlık canım....
ben den de kolay gelsin diyeyim ,yanına çayını da al,karıştırırken canın sıkılmaz.
Silmısır ununu çok severim :)
YanıtlaSilbiz bunu fırında da yapıyoruz...
çok güzel oluyor ablam...
ellerine sağlık...
aaa, fırında bilmiyordum,iyi fikir canım.
Silbende hatırladım,anneannem eskiden taze soğanlısını yapardı.ayran deyince hatırladım.eline sağlık canım..
YanıtlaSilevet,bu tarifin geldiği yerde yeşil soğan ile yaparlardı ,sende göçmenlik var mıdır acaba.
Silismi çok degişikmiş.ellerine saglık.
YanıtlaSilismi nasıl çıkmıştır acaba .
SilMazes gene ne kadar güzel anlatmışsın. Ben senin güzel tariflerin kadar anlatış şeklini de çok seviyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilburada kolay,düşüne ,düşüne yazıyorum,bir de evde kızlarla konuşurken görseniz ,25 seneye yakın türkçe konuşuyorum,hala başka dile gidip geliyor beyin,buna da şükür.
Silçok sevdim Mazesim ben yemeğini pırasamda var deneyeceğim hemen ellerine sağlık bitanem..
YanıtlaSilyeşil soğanla da yapabilirsin,eskiler yeşil ile yaparlardı.
SilDaha önce karşılaşmadığım güzel bir tarifmiş.Kışın pırasa ile yapılabilecek güzel tariflerden birisi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet ,kolay ve güzel tarif canım.
SilHiç duymamışım, mısır unuyla pırasanın uyumu bence yakışmış.Denemeli,Mazesçim.
YanıtlaSilkolay gelsin diyeyim canım.
Sildeğişik bir tarifmişcanım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhem kolay,hem lezzetli.
SilAh şimdi güvenebileceğim bir mısır unu olsaydı diye hayıflandım. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilgüvenmekten başka çaremiz yok ki,ne varsa o, piyasada .
SilMazesimmmm,misir ununun kokusu buralara kadar geldi;afiyet bal seker olsun
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim
yok canım ,o kavrulmuş pırasanın kokusu ,bir de bunu ocan başında yapacaksın,odun dumanın kokusu da içine işlesin,mis gibi olacak.
Silİlk kez görüyorum bu lezzeti..
YanıtlaSilNefiss görünüyor,ilk fırsatta denemeli..,Ellerine sağlık canım.
kolay ,ama karıştırırken yanına çay veya kahve lazım,canı sıkılıyor insanın .
SilIsmi degisik kendi degisik..tadida kimbilir ne kadar guzeldir..ellerine saglik Mazescim..
YanıtlaSilçocukluğumun,annane köyünden bir lezzet.
Silcanım günaydın.
YanıtlaSilsenin bu lezzetler varya ne değişik.
ellerine sağlık:))
dünyada ne kadar insan o kadar da yemek vardır ,her gün hala şaşırıyorum ne kadar yemek çeşidi var ,değişik bir şey paylaşayım dedim,kolay aslında ,tabi başında karıştırırken canın sıkılmasa .
SilMerhabalar,
YanıtlaSilBloglar arası gezerken rastladım, tarifler anlatımlar hoşuma gitti.
Sizi izlemeye ve takip listeme aldım.
Buradaki tarif lezzetli olduğu her halinden belli.
ben de yeni pırasalı tart yaptım ve hamuruna mısır unu koydum. Hamuru daha lezzetli oldu.
Beni de ziyaret edip eklerseniz sevinirim, sevgiler.
hoş geldim canım,ben de sendeydim biraz önce ,çok güzel tariflerin var,resimlerin ise süper.
SilÇok değişik ve bir o kadar da kolay bir tarif..Ellerinize sasğlık..Mutlaka çok lezizdir..Sevgiler..
YanıtlaSilhoş geldin canım,güzel tarif gerçekten .
SilBen buna asigim ya (kastamonu da garmac derler buna) Cok lezzetli
YanıtlaSilElinize sağlık.Bulgaristan Kırjali yöresinin vazgeçilmezi :) höşmele anacım kocaman alüminyum tavada yapar yedirir bize, hele kokusu mis mis.Sıvı halini pırasasız da yaparız kaçamak deriz.
YanıtlaSil