MALZEMELER:
-1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
-1 yumurta sarısı + 1 tat.kaşığı sıvı yağı - üstüne yağlamak için
-300 ml.süt
-1 tat.kaş.toz şeker
-1 çorba kaş. tuz
-1 paket toz maya
-2 çorba kaş.sıvı yağı
-550 gr.ortalama un-kulak memesi hamur olacak
HAMUR ARASINA YAĞLAMAK İÇİN:
-30 gr.erimiş tereyağı
PESTO:
-1 avuç dolusu ıspanak(veya 1 demet maydanoz)
-3 çorba kaş.zeytinyağı
RONDODA PÜRE YAPILIR
HAMUR ARASINA:
-100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
-kulak memesi hamur yoğurulur,mayalanır,5 tane bezeye ayrılır,1 büyük tabak kadar her beze açılır
-birinci yufkaya erimiş tereyağ ve pesto sürülür,kaşar sepelenir.......bütün 4 yufka böyle yağlanır,üst ,üstte dizerek,beşinci yufka yağlanmaz
-hamurdan bu kule 1 sm. açılır
-iki parmak kadar şeritler kesilir,burulur şeritler ve yağılı tepsiye yan,yana dizilir
-mayalandıktan sonra yumurta sarısı karışımı sürülür,ister susam ,ister çöre otu sepeleyeip 180 * ısıtılmış fırında kızartılır.
-yapması daha kolaydı anlatmaktan.......
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com