Benden : tavada patates börek,ninelerimiz ocak başında,büyük tepsilerde yapardı ,kalabalık aileler .
PATATESLİ TAVA BÖREĞİ
MALZEMELER:
-hazır yufka
-haşlanmış ve ezilmiş patates
-kavrulmuş soğan
-kaşar rendesi
-tereyağ ve su
HAZIRLANIŞI:
Tava yağlanır, yufka büzdürülerek resimde görüldüğü gibi tavaya serilir, üstüne haşlanmış patates, kavrulmuş soğan, kaşar rendesi serpilir, üstü dışarıda kalan yufka kenarları ile kapatılır. kısık ateşte altı kızarana kadar alt-üst pişirilir. 1 çorba kaşığı tereyağ ve 5-6 çorba kaşığı su tavada pişirilir ve böreğin üzerine dökülür daha sonra börek 5 dk kadar içini çekmesi için beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder