ARAMA KUTUSU

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Ephesia Holiday Beach Club-kuşadası

Biraz benden haberler vereyim dedim.Hatırımı soranlara çok teşekür ederim.
KPSS geçsin öyle genel temizliği yapayım dedim bu sene ,halıları verdim yıkamaya,ama elektrikli süpürge bozuldu,kışın rezervasiyon yaptığımız tatil zamanı geldi,ikinci kez gidiyoruz bu tatil köyüne ,belki de bir daha böyle güzel yer bulamayız,herhalde oraya abone olacağız.Bir de geçen sene bizim masaya bakan garson ile karşılaştık,bizi tanıması çok güzel bir şey( eeee, ne de olsa o da izmirliydi,ve şimdi şef olmuş),çok güzel vakit geçirdik,ikinci kez gittiğimiz için biraz ayrıcalık tanıdılar,en güzel odalarından birisini verdiler,manzara muhteşem,tatil zaten güzel.Şimdiyse 09.30-24.00 kadar işteyim,herhalde cumaya kadar,ve en sonunda evin temizliğine başlarız(süpürge daha yeni tamirden çıktı),konserve yapma zamanı da geldi,bir de bu sıcaklardan internete ancak dün girdim,sıcakladan bir şey yapmak istemiyorum,alıyorum kitapları,iş olmadıkça fazla hareket etmeden bütün gün okuyorum.Biraz resim göstereyim tatilden :


en güzel gün batımı buradaymış,telefonla çekmeme rağmen yine güzel renkler çıkmış ortaya.


yattığım yerden görünen manzara







ahhh,şu anda bu deniz olsa,hava o kadar sıcak ki


bu odadan görüntü,bir tanıdığım var hotellerde çalışıyoru,anlattıklarına bakılırsa en iyisi çarşaflarını evden getirmek,biz de her sene bavulları çarşaf,bol havlu ile çıkıyoruz tatile ,aslında bu tatil köyü için diğecek bir şeyim yok,ama alışkanlık işte.


resim güzel çıkmamış,ama bu ördekler havuz temizliyiğinden sorunlu olanlar ,bizden önce havuzlara girip denetimi yapıyorlar,sabahları fazla uyumayınnnn diye barıyorlar,suda iken çekemedim.


arkadaş edindik


çok akıllı,dikkat çekmek için kazıyor,kazıyor,gereken seyirci toplandıktan sonra bir güzel...kakasını yapıyor,dikkat çekmek için her yol mübahtır diyor.


bu da yeni heyecan yaratan iskele,hele deniz dalgalıysa süper heyecanlı oluyor üstünde yürümek .




gün batımı snack barda izlemek en iyi yer ,tabi çay veya kahve eşliğinde 


tabi tatlılar burada daha lezzetli oluyorlar .

Benden bu kadar 

8 Temmuz 2012 Pazar

KPSS


YOK,BEN KORUYACAĞIM SORULARI,YOK,YOK BEN KORURUM ....arkadaki:SİZ ÖYLE DÜŞÜNMEYE DEVAM EDİN.....

KPSS soruları yine mi sızdırıldı?Sınavdan sonra bilmem hangi sitede açıklanmış sorular(böyle diyor akşam  devlet,ha,ha güleyim bari),bunu yapmak için bilgisayar olması lazım insan ki hepsini aklında tutsun sorularının .İki sene önce yaşadık bu kopya iddialarını ,şimdi yine aynı sorun ile karşı karşıyayız.Bu çocuklar nasıl hazırlandıklarını bir bilseniz-canınız acır ,acıyorum KPSS ye girenlere ,hayati bir sınav sorularını nasıl devlet bu kadar beceriksiz olur ,nasıl tedbirini almaz,bu kaçıncı kez oluyor. Ha,ÖSYM yazdırmış mış sınavdan sonra soruları,akşam başka diyorlardı,LANET OLSUN .

7 Temmuz 2012 Cumartesi

SU şans getirsin

SU TÜM ŞANSIZLIKLARI GÖTÜRSÜN,TERTEMİZ,MUTLU YARINLAR GETİRSİN HERKESE,ŞANS KAPILARI AÇSIN,HERKESE GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.

6 Temmuz 2012 Cuma

karınca toprağından ilk yoğurt mayası yapılmış

İLK YOĞURT NASIL MAYALANDI?


Sütten ürettiğimiz besinlerden biri de yoğurturYoğurt, süt proteinlerinin fermentasyonla çökelmesi sonucu oluşan pıhtıdan ibarettir. 
Genellikle kaynatılıp ılık hale getirilen süte az miktarda eski yoğurdun eklenmesiyle yapılır. Ilık olan sütün ortasına, daha önceden ayrılmış ve suyla karıştırılarak inceltilmiş bir miktar yoğurt yavaş yavaş eklenir. Üzeri kapatılır ve soğumaya alınır. 
Burada en önemli girdi, sütün yoğurt haline dönüşmesini sağlayan mayadır.
Ve yoğurt yapımında bu görevi eski yoğurt üstlenir. Peki elimizde yoğurt mayalamak için eski yoğurt bulunmuyorsa ne yapmalıyız?
Ya da ilk yoğurdun mayası nedir?
Bu soruların yanıtları araştırıldığında, göçebe olarak yaşayan atalarımızın karınca yumurtasından yoğurt yaptığına dair bilgiler edinildi. 

Bunun üzerine ilk yoğurdun karınca yumurtasından mı, karınca toprağından mı, 
ya da normal topraktan mı mayalandığını kanıtlamak için araştırmalar yapıldı. 



Oktay İnce de çalışmasında, eski yoğurt dışındaki doğal mayaların, 
sütün yoğurda dönüşmesinde işe yarayıp yaramayacağı ve eğer doğal mayalardan yoğurt olursa, ne kalitede olacağını inceledi. 
Araştırmasında deneysel olarak süte ev koşullarında değişik oranlarda standart (ticari) yoğurt ve doğal mayalar (normal toprak, karınca yuvası çıkışındaki toprak ve karınca yumurtası) ekleyip, elde edilen yoğurtların ve bunlarla hazırlanan yoğurtların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini beş gün süreyle araştırdı. İnce, araştırmasının sonuçları konusunda şu açıklamayı yapıyor: "Araştırmamızda denenen yoğurtların her bir neslinin, zamana bağlı olarak pH değerinde azalma olduğu saptandı. 
Doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 2, 3 ve 4. nesillerinde ölçülen pH değerinin, standart yoğurt pH'sı ile aynı düzeylerde olduğu saptandı. Yoğurt fiziksel görüntüsü bakımından doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 3. ve 4. nesillerinde hemen hemen hiç serum ayrılması gözlenmezken, ev yoğurdunda az da olsa serum ayrılması oldu. 


Duyusal test sonucunda yapı bakımından en iyi yoğurt, karınca toprağıyla mayalanan yoğurt oldu; görünüm olarak karınca toprağı ve karınca yumurtası olumlu sonuçlar verirken, lezzet olarak da en iyi yoğurdu, karınca toprağıyla yapılan mayalamadan elde ettik. 
Sonuç olarak, doğal mayalar kullanılarak yoğurt mayalama işlemi sağlandı ve karınca toprağıyla mayalanan yoğurt panelistler ve tüketiciler tarafından en iyi yoğurt seçildi. 
Eğer bir gün evinizde yoğurt yapmak için maya bulamazsanız, dışarı çıkıp karıncanın oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterli. 
Unutmayalım ki bu yoğurdu yemek için üç gün beklemek gerekiyor. 
Çalışmamızın ilerleyen aşamalarında elde edilen yoğurtların mikrobiyolojik ve besin kalitesini de araştıracağız."

BİLİM ve TEKNİK DERGİSİ 2006 http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/21849.htm

4 Temmuz 2012 Çarşamba

HIZLI YAPILMASIN RAĞMEN ÇOK LEZZETLİ YEMEK


Malzemeler:
-haşlanmış tavuk parçaları
-1 çorba kaş.tereyağı
-1 çorba kaş.sıvı yağı
-2 çorba kaş.un
-1 l.yakın tavuk suyu

Yapılışı:
-yağı ile unu kavur
-et suyunu ilave et karıştırarak
-5-6 dak kaynat,tuz,kara biber ilave et
-etleri ilave et
-2-3 dak.daha kaynat
-AFİYETLE YE.