ARAMA KUTUSU

12 Aralık 2014 Cuma

mandalinata

Malzemeler:
-2 limon
-2 mandalina
-toz şeker

Yapılışı:
-kes meyveleri, rondoya doldur, üstünü kapatacak kadar
şeker, kıy, kavanoza doldur, ertesi gün ince süzgeçten geçir, ara
sıra su ilave ederek , ezerek aynı anda, gerekirse su ilave et.
-----
portakal da olur, o zaman ....portakalata olur. ....

pastet tavuk cigerinden


Malzemeler:
-1 kg tavuk ciğer -küçük kesilmiş
-2 ince kesilmiş soğan
-100 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-2 Defne yaprağı

Yapılışı:
-soğanı sıvı yağı ile 2-3 dk karıştırıp ciğer ve tereyağı ilave et
, tereyağı eridikten sonra kapak ile kapat 5-6 dk hızlı ateşte, ara sıra karıştırarak tamamla
2 Defne yaprağı ile pişecek. 
-ılıdiktan sonra tuz, karabiber, kimyon ile karıştırılır.
-ben önce rondoda, sonra el blenderde püre gibi yaptım. 
-Süper ötesi bir lezzet, beğenmedim tarifi yazmam. 
--------
Tablet bilgisayarım oldu, özellikle kitap okumak için ideal, 
yazmak için ....biraz zor, idare ederim. 

7 Aralık 2014 Pazar

ıspanak köftesi fırında



Malzemeler:
- yarım kilo ıspanak
-2 prasa
-4 çorba kaşığı un
-1 çay kaş tuz
-yarım paket kabartma tozu
-1 yumurta veya 2-3 çorba kaşığı şu

Yapılışı:
-ben prasa yi dorayicida dogradim , ıspanak ise bıçakla kestim , malzemeleri karıştırıp yoğurdum, yağlı borcam kullandım, 1 kaşık harç avuç içinde kaşık ile bastırarak köfte şekil verdim, tepsiye dizdim, 180' fırında kızartın. 1 çorba kaş. Zeytinyağı ile 2 çorba kaş. su kaynatıp koftelerin üstüne döküp 5-6 dak. demlenir.
Bu köfteler yumuşak ve ılık iken daha lezzetli oluyorlar, Kızartma olmasın diye bu tarifi uydurdum.

3 Kasım 2014 Pazartesi

yumak bekçisi


VİŞNELİ PUDİNG


MALZEMELER: 4 kişilik
-600 ml.süt
-2 çorba kaş.vişne reçeli veya .....
-3 tepeleme çorba kaş.un
-3 çorba tepeleme çorba kaş.toz şeker
-25 gramcık margarin

YAPILIŞI:

-süt,şeker,un ocakta ,sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişer
-ocağı kapatıp margarin ilave edilip eriyene kadar karıştırılır ve kaselere doldurulur
-10-20 dak.sonra konsantre vişne suyu 2-3 çorba kaşığı pudingin üstüne dökülür

NOT: aslında yazarken aklıma geldi bu vişne reçeli ve diğer yarım kalan reçelleri değerlendirmek için çok iyi fikir.
      Vişne,çilek ile bir şekerleme tipi bir şey,tam adını bilemedim: sıra meyve,sıra şeker kavanoza doldurulur ,kapatılır,hem her zaman meyve pastalara bulunur,suyu da biraz soda veya su ile vişne suyu gibi içilir .

poaça ve börek aynı hamurdan -



aynı malzemeden hem poğaça hem börek yaptım .

malzemeler :
-2 yumurta -1tanesini sarısı üstüne ayırılır
-1 su bard.4/3 sıvı yağı kalanı margarin
-2 paket kuru maya
-1 su bardağı süt -ılık
-1 su bard.su -ılık
-1 çorba kaş.tuz
-3 çorba kaş.toz şeker
-un kulak memesi olacak kadar

hazırlanışı : 1 çorba kaş. un ,maya,1tat.kaş.şeker,3 çorba kaş.ılık su ile karıştırıp bir kapaklı kabta 15-20 dak mayanın çözülmesini bekledim,tüm malzemeleri karıştırdım ,20 dak. bekledikten sonra hamuru yine yoğurdum ,her hamur iki kere mayalarım bu şekilde .12 parça yuvarladım yumurta kadar büyük toplar yağılı tezgahta ,üstlerine yağı sürdüm 10 dak. beklettim ,hamurların tam ortasından ister oklava ,ister el ile bastırın,ortasına peynir ve yoğurt karışımı koyun,bir kenarını tutup diğer kenarın üstüne katlayın bastırarak kenarlarını yağılı kağıt üzerine aralıklar ile dizilir .Yağılı kağıt çok pratik ,her vakit tepsi yıkamaya gerekmez .

BÖREK:hamur çok geldi poaçalara ,difrize koyupta başka vakit poaça için saklasam düşündğüm,pişmiş spanak vardı dolapta ,deneyeyim dedim hamur bötekte nasıl olur,ve poaçadan daha güzel oldu ,ertesi gün souk'da olsa börek mükemmeldi.12 beze okadar ince deyil açtım,her bezeye 1 avuç sıvı yağı gezdirdim,spanak ve lor peyniri her yerine sepeledim ,rulo gibi sardığım,çamaşır sıkar gibi burdurdum .Kış aylarda fırını ısıtıp mayalı hamurları öyle kabarttırım (ısıtıp fırını kapalı'iken tepsiler fırında bekler),poaçalardan azıcık yumurta sarısı kaldı,içine 3-4 çorba kaş. sıvı yağı karıştırdım,böreyin üstünü yağılayıp öyle mayalandırdım,180 'fırında kızarana kadar pişti .
-

FIRINDA PEYNİRLİ GÜVEÇ


MALZEMELER:
-beyaz peynir
-dilimlenmiş domates
-tereyağı
-biber
-toz kırmızı ve kara biber
-kekik
-eritilmiş tereyağı 1 kap için 2-4 çorba kaş.

YAPILIŞI:
-2 çorba kaş tereyağı kabın altını yağıla
-dilim domatesler kabın altını kapat,üstüne beyaz peynir ve dilim biber,üstüne domates,peynir ve üstüne baharatları sepele
-en üstte 2 çorba kaş. tereyağı gezdir
-önce yağılı kağıt,sonra aluminiyum foliyo ile kabı kapat
-öncede ısıtılmış 250*fırında 20 dak pişir,sonra kağıtları al ve kızarana kadar fırında pişirmeye devam et .
-üstünü açtıktan sonra üstüne 1 yumurta da kırabilirsin .

kadayıflı puding


çok basit:
-puding yap
-tel kadayıfı sıvı yağ ile kavur ve pudingin üstüne sepele
-ertesi gün hazır

börek


MALZEMELER:
-2 yumurta ,1 sarısını üstüne sürmek için ayır
-2 avuç sıvı veya zeytin yağı
-1 tatlı kaş.tuz
-2 çay bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-un

İÇ:
-ıspanak,peynir,parsa

YAPILIŞI:
-yumuşak hamur yoğur(kulak memesi),20 dak.kadar bir köşede dinlensin
-oldukça ince yufkalar aç
-bir köşesine iç koy ve rulo yap,yağılı tepsiye dolayarak diz
-yumurta sarısını azıcık su ile karıştır,böreğin üstüne sür,orta fırında,kızart
-ben buzluktan ıspanak ve süzme yoğurt iç olarak kullandım

BULGUR PİLAVI,DUMANI DAHA ÜSTÜNDE,BOL PRASALI...


YAPILIŞI BURADA:http://mazesinyemekleri.blogspot.com/search/label/pilav.Değişiklik : soğan yerine bol prasa ve yeşil biber yerine salçalık kırmızı biber ,prasa ile sanki daha lezzetli oldu .

yumurta kapama



Bunu iyi ki görüp*te yaptım,süper :
-haşlanmış yumurtaları ikiye böldüm
-bol tereyağı eritip biraz hafif pembeleştirdim,yumurtaların sarı tarafları  yağda ,üstüne kırmızı toz biber,kekik...kenarlarına sucuk,1-2 dak.ocakta tuttum.......

SÜTLÜ ÇORBA -TUZLU


bu da benim çorbam,bizim evde sadece ben severim bunu,yapılışı basit,bana çok lezzetli gelir

YAPILIŞI :
su ile haşlanmış pirince süt ilave edilir ,sulu çorba gibi,tuzlanır .....afiyetle yenir....

KAPİYA BİBER DOLMASI


MALZEMELER:
-kapya biberi [ salçalık biber de deniyor]
-dolma için herhangi harç-bende etsiz,sadece pirinç ve baharatlar

YAPILIŞI:
-biberleri iç ile doldurdum,sap kısım ile kapattım,yan,yana dizilecek şekilde küçük tepsiye doldurdum,biberler bir,birini sıkıştırması lazım[pişerken fazla dağılmazlar böyle]
-üstlerine az tuz,sıvı yağı ve kapatacak kadar sıcak su,200* fırında pişirdim,üstleri kızardıktan sonra çevirdim

Bu biberleri ilk defa yaptım,sağı olsun arkadaşım söyledi,yeşil dolma biberlerin biraz keskin biber tadı var,bu şekilde biberler de silip,süpürülüyor tabakta

KIZARTMA KAŞAR...


Kahvaltı için süper bir lezzet,tabi ki sıcak olursa
-1sm.lik kaşar dilimleri önce suya ,sonra un veya galeta*ya buladım,bol ,kızgın sıvı yağda iki tarafını kızarttım.
-aynısı beyaz peynir ile de yapılır.

ISPANAKLI YUMURTA GÜVEÇTE


Kavrulmuş ıspanak üstüne kır yumurta,ister salam parçacıkları ilave et ,kaşar.....fırında yumurta katılaşana kadar 180* fırında kızart .

12 Eylül 2014 Cuma

KAŞARLI PİDE OCAKTA


MALZEMELER:

-200 gr.inceden rendelenmiş kaşar
-2 yumurta
-4 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
-150 gr.krema
-maydanoz,yeşil soğan-isteye bağlı

YAPILIŞI:
- malzemeleri karıştır
-el tavayı bir fırça ile yağla(bol yağı olmayacak),kızdır,tavayı kaplayacak kadar harçtan dök,orta ateşte alt ,üst kızart.

Akşamdan harcı hazırlayıp buz dolapta bekleyebilir,sabah hemencecik pişirmeye hazır.


26 Ağustos 2014 Salı

YER KAVGAMIZ,BU KÖŞE ,KİMİN KÖŞESİ?


Bu köşe için hep yarıştayız,ama kazanan hep o oluyor.Yat yavrum....biz İstanbul yolcusuyuz,01.09.öğretmenler iş başı yapacaklar ben de yine peşlerine düşüyorum,ev neredeyse tamamlandı,1-2 eşya daha alınacak .....niyetim 10 günde evime dönmek.....niyete bakma,kısmete bak diyorlar ...inşallah problem çıkmaz ...

17 Temmuz 2014 Perşembe

KAŞARLI PİDE-HAMURU YUMUŞACIK...


MALZEMELER:
-2 küçük yumurta 
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya veya 1 paket toz maya
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak 
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz

YAPILIŞI:
-hamur mayalanacak,yumurta büyük.bezelere ayrılacak,ince açılacak veeee....
-işte burada bir sır var:erimiş tereyağı ile hamur yağlanacak,kaşar rendesi sepelenecek ve karşılıklı iki ucu rulo gibi sağrılacak ,uçlara çimdik atılacak,hamurun ortası 3-4 sm.açılacak ve kaşar sepelenecek
-200* ısıtılmış fırında hafif kızartılır,tepsi fırından alınır ,bıçak ile ortası hafif açılır ve yumurta kırılır ortasına ,hafif yumurta katılaşana kadar pideler fırında az daha pişer ....
- fırından çıkan pideler tere yağı ile yağlanır....yumuşacık olurlar...


patates,patlıcan yemeği


Malzemeler:
-3 tane tavuk but,kalça...
-3 tane patlıcan
-3 tane patates
-3 tane biber
-3 tane domates
-1 tane soğan
-1 çorba kaş. toz kırmızı biber
-1+1 çorba kaş. sıvı ve tereyağı
-tuz,kara biber

YAPILIŞI :
-etleri kızarttıktan sonra toz kırmızı biberi ve  iri kesilmiş bütün malzemeleri ilave ettim ,üstünü kapatır ,kapatmaz sıcak su ve kısık hateşte pişene kadar .
-yine basit ve lezzetli yemek benden

2 Temmuz 2014 Çarşamba

ŞANSLIYIM BEN.....

11.06.dan beri istanbuldayım,büyük kız tayın isteyecek buraya,küçük kız ise seminerlerde ...kargo bekleyicisi oldum...öyle,böyle derken hadi tayin günü geldi....çook şanslı birileriyiz ...lotodan ikramiye çıkmaz....amma Allah büyük ...İki kardeş aynı okulda,ayni kirada....Çoook şükür....Haftaya döneriz izmire...bugünlük sadece internetim var....Allah herkese gönlüne göre versin ve kolaylıklar...

21 Mayıs 2014 Çarşamba

sağda sadece kabak,soldaki kabak ve ıspanak karışımı köfteler


Ben buna etsiz başbakan köfte dedim :etlisi burada :http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/07/basbakan-kofte.html

MALZEMELER:
-1 tane rendelenmiş,suyu çok güzel sıkılmış büyük kabak

-1 yumurta(aslında ben koymadım ,bizde birisi yumurta yiyemiyor),ama daha güzel kabarırdı
-2-3 çorba kaş. mayonez
-2-3 çorba kaş.nişasta
-1 diş sarımsak
-maydanoz
-kara biber,1 tutam kimiyon ,tuz
-yeşil soğan

YAPILIŞI :
- çok basit :hepsini karıştırdım ,gerekirse biraz daha nişasta da koyabilirsin
-sıvı yağı ile ısıtılmış tavaya kaşık ile minik köfteler döktüm,iki tarafını kızarttım
-yarısına da buzluktan 1 avuç ıspanak ile karıştırdım,ıspanaklı bence daha güzel oldu .

PURDA ŞEKERLİ UN HELVASI


MALZEMELER:
-1.5 su bardağı un
-0.5 su bardağı sıvı yağı
-1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:
-sıvı yağı ile un açık kahve rengi oluncaya kadar kavur,pudra şekeri ilave et,ocaktan indir ve ezerek karıştır ,tepsiye dök,düzleştir ve benim gibi hemen kesme,azıcık soğusun,soğuduktan sonra servis yap....süper helva ....

HAMUR ÇORBASI ??????


Bu ne ki???.....Bu benim sevdiğim çorba....
MALZEMELER VE YAPILIŞI:
-mesela hazır yufka kalmış....tabi maharet gösterip kendiniz açmazsanız sade yufka ....yağsız el tavada iki tarafını kızartırsın,el ile ufalarsın....
-toz kırmızı biber ile tereyağı veya sıvı yağı kavrulur ,sade veya et suyu ilave edilir,kaynayınca tuz ve yufka ilave edilir,2-3 kere karıştırıp .....tabaklara .....
-yufka biraz kızartıldığı için nefis tat veriyor bu çorbaya ....


ıspanaklı mayalı börek





MALZEMELER:
-1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
-1 yumurta sarısı + 1 tat.kaşığı sıvı yağı - üstüne yağlamak için
-300 ml.süt
-1 tat.kaş.toz şeker
-1 çorba kaş. tuz
-1 paket toz maya 
-2 çorba kaş.sıvı yağı
-550 gr.ortalama un-kulak memesi hamur olacak

HAMUR ARASINA YAĞLAMAK İÇİN:
-30 gr.erimiş tereyağı
PESTO:
-1 avuç dolusu ıspanak(veya 1 demet maydanoz)
-3 çorba kaş.zeytinyağı
RONDODA PÜRE YAPILIR 

HAMUR ARASINA:
-100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
-kulak memesi hamur yoğurulur,mayalanır,5 tane bezeye ayrılır,1 büyük tabak kadar her beze açılır 
-birinci yufkaya erimiş tereyağ ve pesto sürülür,kaşar sepelenir.......bütün 4 yufka böyle yağlanır,üst ,üstte dizerek,beşinci yufka yağlanmaz 
-hamurdan bu kule 1 sm. açılır 
-iki parmak kadar şeritler kesilir,burulur şeritler ve yağılı  tepsiye yan,yana dizilir
-mayalandıktan sonra yumurta sarısı karışımı sürülür,ister susam ,ister çöre otu sepeleyeip 180 * ısıtılmış fırında kızartılır.
-yapması daha kolaydı anlatmaktan.......

BAKLAVA TADINDA



MALZEMELER:
-1 tane hazır yufka
-antep fıstığı veya ceviz -rondoda kıyılmış
-4 -5 çorba kaş. bal
-2-3 çorba kaş.kaymak

YAPILIŞI:
-el tavaya (saplı olan tepsilere bildiğim bileli el tava derim)3-4 çorba kaş.sıvı yağı dök
-yufkayı içine yerleştir kenarları biraz sarkacak
-önce fıstıkları sepeledim,üstüne bal gezdirdim,kaymak resimdeki gibi koydum,yufkayın sarkan kenarlarını üstüne kapadım
-alt ,üst kısık hateşte pişirdim
-bir tv programında görmüş küçük hanımım(kızım),anlattı,yaptım,baklava canınız çekerse mideyi kandırabilirsiniz,tadında baklava tadı var ,eee ,çıtır değil ama güzel .

SADE, SAÇTA BAZLAMA



MALZEMELER:
-ekmek hamuru

yapılışı: hamurdan portakal kadar büyük hamur parçalar kopartılır ,yuvarlanır,bez altında 10 dak.dinlenir,merdane ile her parça açılır 1sm.kadar,yine bez ile örtülür mayalanması için ,yazın 5-10 dak.yeterlidir ,toprak saç kızdırılır,hafif hateşte arkalı,önlü pişirilir.TOPRAK SAÇ YERİNE KALIN TABANLI TAVA KULLANILIR .


11 Mayıs 2014 Pazar

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN


Şu anda bütün bayramlardan benim için anneler günü en kutsal gün....
Bütün hayatım galiba sadece anne olmakmış.....
Büyük kızım 3 sene önce evden ayrıldı görev icabı,pek ağar gelmedi,küçük hala yanımdaydı. Geçen sene  küçük de evden ayrıldı o da görev icabı.....neredeyse 8 ay artık çocuklarım evde yok ....alışırım dedim .....olmuyor....artık bizim ev sadece bir liman onlar için ....çok zor arkadaşlar ,çok zor ....

27 Şubat 2014 Perşembe

HAYDE BAKALIM - GEÇMİŞ OLSUN

TRIGONELLA FOENUM-GRAECUM

AMERİKAYI KEŞFETTİM DESEM YALAN ,YILLARDIR TARHANADA KULLANDIM BİTKİ...ÇEMEN OTU*MUŞ.
YAŞADIĞIM YERLERDE APARTMAN ARALARINDA YEŞİLLİK VARDI,O KOKUYU ORADAN TANIYORUM,GARİP OLAN BİZDE BU BİTKİNİN TOHUMLARI TARHANADA DA KULLANIRIZ VE BEN HİÇ TAHMİN BİLE ETMEMİŞİM .BU BİTKİ İLE BİR ÇEŞİT TUZ OT *ŞARENA SOL*-DENİRDİ VE KOKUSUNU ÇOK SEVİYORUM ,HER HALDE O ÇOCUKKEN OYNADIĞIM OTLARIN ANISI.....KİM BİLİR ?!
HAYDE BAKALIM,BANA ÇOK *GEÇMİŞ* OLSUN ......

BU ARADA DEDİĞİM*ŞARENA SOL* BU BİTKİ KARIŞIMINDAN OLUŞUR :
-DAĞI KEKİĞİ
-KÜLTÜR KEKİĞİ
-ÇEMEN TOHUMU
-TATLI KIRMIZI TOZ BİBER
-TUZ
-MISIR UNU
HEPSİ TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ VE SÜPER BİR KOKUSU VAR ....
- BANDIR SICACIK EKMEĞİNİ -YE
-ETLERE SEPELE.....

19 Şubat 2014 Çarşamba

KOLAY TAVUKLU,TEL ŞEHRİYELİ ÇORBA


MALZEMELER-
-1 litre kadar su
-1 tavuk budu
-1 tane domates
-1-2 avuç tel şehriye
-tuz,kara biber

YAPILIŞI:
-domates ve eti su ile pişirdim düdüklüde
-tel şehriye,tuz,kara biber ilave ettim,kaynamaya başlayınca ocağı kapattım,çorbanın sıcaklığına tel şehriye pişiyor zaten.10 dak. sonra hazırdır.

10 Şubat 2014 Pazartesi

WAFFLE


Bu sıralarda  facebook*ta çok takılmaya başladım,telefonla çok pratik ,iş,güç arasında mola vermek güzel .Bir de yarı yıl tatili sadece öğrencilere değil,öğretmenlerine de ve benim kızlarım evdeydi,şanslarına hava çok güzeldi,ormanda bol,bol gezdik....ve baharın geliyor diye müjdeyi aldık...süper iki hafta geçirdik ....





Artık vafıl*ın güzelini buldum ,tam istediğim gibi ,arayanlara bu tarifi tavsiye ederim :

MALZEMELER:
-250 gr.un
-1 kabartma tozu
-1/2 çay kaş.karbonat -bunu ben ilave ettim tarif dışında
-200 ml.süt
-3 yumurta
-120 gr.toz şeker
-125 gr. erimiş tereyağı
-1 çorba kaş.limon suyu
-1 tutam tuz
-1 vanilin-bu da benden

YAPILIŞI:
-yumurta,şeker ve limon suyu mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpılır
-çırparak erimiş tereyağı ,süt,un kabartma tozu ve karbonat ile karıştırılmış sıra ile ilave edilir
-yarım saat beklettim ve vafır makinesini yağlanarak pişirilir
-10,5 çıkıyor 





6 Ocak 2014 Pazartesi

ıspanak pırasa terbiyeli çorba


MALZEMELER:
-akşamdan kalma pırasa ve ıspanak kavurması
-acele çorba ihtiyacı
-su
-tel şehriye

EN BASİTİ ÇORBA TERBİYE ETMEK :
-yumurta ve yoğurt
-benim illa ki maydanoz ve yeşil kereviz yaprakları olmazsa olmaz

YAPILIŞI:
-haberlerde yurt dışında birisinin çocuklarını elinden almışlar diye haber okudum,aslında bizim de burada böyle kanun olsa ne iyi olur,vallahi herkesten ebeveyn olmuyor ,çocuklara acıyorum .......
-her şeyin kursu var,bence çocuğu olması isteyen veya hayvan beslemek isteyenler önce böyle bir kursa gitmeleri lazım,git ,gide çocuklar o kadar terbiyesiz oluyorlar ki .....
-bence bu terbiyeli çorbayı yapsınlar çocuk yapmaktan sa .....
-ıspanak,pırasa kavurması kaldıysa tencereye al,su doldur,kaynamaya başlayınca 1-2 çorba kaş.tel şehriye koy,onlar pişerken yumurta ,yoğurt(kefir),maydanoz,kereviz yaprağı çırp,şehriye pişince çorbadan karışıma sıcak su ilave et ,ocağı kapat ,karışımı çorbaya yavaş ve karıştırarak ilave et,tuzunu ayarla....15 dak. hazır....basit .....

5 Ocak 2014 Pazar

iki renkli petibör pasta


MALZEMELER:
-kakaolu ve sade pötibör bisküvi
-100 gr.krema
-100 gr.çikolata 
-streç 

YAPILIŞI:
-uzun kabın içine srteçi serdim önce
-krema ve çikolatayı benmari erit,ılıdıktan sonra bisküvüvileri kremalı karışıma batır,bir sade,bir kakaolu ve diz srteçin üstüne ,dışarı sarkan srteç filmi ile sağır,buz dolapta bir gece beklet......

HAMUR BİDESİ


aslında memlekette böyle denirdi,şimdi *hamur böreği*oldu,su , un,tuz ile yumuşak hamur yoğurulur,pişirilecek tepsi göre ince yufkalar açılır ,1 tane börek için 4 tane yufka,ben hazır yufka ile denedim ve oldu....

MALZEMELER:
-4 tane yufka-büyük el tavaya göre açılır veya kesilir
-su ,un ve tuz ile krep hamuru yapılır,biraz daha sulu olursa börek daha yumuş oluyor

YAPILIŞI:
-el tavaya 1-2 çorba kaş.sıvı yağı ilave edilir,ısındıktan sonra yufka döşenir,üstüne krep hamurda dökülür ,neredeyse yufkada boş yer kalmayacak ,üstüne yufka serilir[ben parçaları da kullandım],alttaki yufka kızardıktan sonra çevirilir,gerekirse sıvı yağı ilave edilir,sonuçta yağı ile kızartılır,pişmiş yufkanın üstüne krep harcı gezdirilir,yufka serilir ,çevirilir.....
-5-6 yufka da olur ,yeter ki çevirebilirsin......
-bu böreği kuzinenin üstünde,büyük tepsi yapacaksın.........mmmmm.......