Bu da benim ekmek aşım ,yanına domates suyu ile mükemmel oluyoru.
-tereyağı kavurulur açık kahve renk alana kadar
-1-2 su bardağı su dökülür içine
-tuzlanır
-kaynamaya başlayınca kuru,doğranmış ekmeklere dökülür
-üstüne biraz beyaz peynir
-bir kaşık ekmek aşı,bir kaşık domates suyu....
Muazzezciğiğm günaydın ekmek aşının çok değişik ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım kışlık menemenliklerimin yanındaki ketıl değil çok amaçlı çaydanlık ikea dan almıştım ben onunla çorba bile servis yapıyorum
günaydın ,basit ekmek aşı ,çok eski zamanlardan .Aslında ketıla karşıyım,tv.gördüm ,çok hoşuma gitti,inşalla bulurum.
SilMazes'im canım benim. Tereyağ mis gibi koktu yahuuu :)
YanıtlaSilBen seni örgü Dünya'ndan takip ediyordum. Diyordum ki benim Mazes'im neden yazı yazmıyor.
Meğer buralarda paylaşyormuşsun.
Takipteyim canım.
Sevgilerimle...
aaaa,ben örgülere başladım,yemek ve kitaptan sonra en sevdiğim örgü örmek ,yaptıklarımı hiç yayınlamadım,örgülerde beğendiklerimi,yapmak istediklerimi yayınlıyorum,ruslardan alıyorum,sonsuz fikirleri var,daha bu sene örgülerini takibe almadım .
SilMazes'ciğim bunu yayınlayıp, yayınlamamayı sana bırakıyorum, dilersen yayınla, dilemezsen yayınlama...yani benim için yayınlamanın da sakıncası yok, yayınlamazsan da sakıncası yok..
YanıtlaSilŞimdi ben o yazıyı yazarken illa herkes benim gibi Tayyip'e ve hükümete yüklensin, illa benim kullandığım cümlelerle, aynen benim gibi yazsın diye bir iddiam, isteğim asla yok, o şekilde anlaşılmasın..haddim de değil ayrıca.
Ben sadece şunu demek istemiştim: Yüzlerce çeşit blog var, kitap/ moda/ film/ yemek/ hayvan hakları ve çeşitli konular hakkında. O konuların dışına çıkmazlar.
Ama bu ülke hepimizin...şehitlere bir Allah rahmet eylesin demekten
bir cümleyle olsun, kibarca, nazikçe, eleştiri yapmaktan korkar hale geldiysek gerçekten amaçlarına ulaşmışlar. Gerçi ben senin daha önce cesaretle Türk bayrağı koyduğunu ve andımızı yazdığını hatırlıyorum. Bu da bir tepkidir illa herkes Tayyip'e küfretsin demiyorum, hakkım da yok..insanlar gayet nazik, gayet yumuşak üslupla, Tayyip'in ya da akp'nin adını dahi anmadan da eleştirebilir..
Örnek veriyorum: Bugün yemek blogu olan bir arkadaşım 'festigan' yani İlhan bey tek cümle yazmış, Tayyip'in adını bile anmamış..tek kelimeyle bir eleştiri yapmış...dün 10 şehit 70 yaralı varken moda blogu arkadaşım ne giysem, ne giysem diye yazı yazmış...suçlamıyorum üzülüyorum...bu şehitler Patagonya'da değiller bizim şehitlerimiz..birimizin oğlu, birimizin babası, birimizin abisi...komşusu bu hale nasıl geldik..tamam ne giysem, ne giysem diye yazsın ama şu anda böyle bir haber varken...bir bayrak resmi koysa, bir rahmet dilese hapse atmazlar korkmasın kimse henüz o kadar ileri gitmediler..yani henüz şehitlerimize rahmet okunmasına veya bayrak resmi koyanları alıp Silivri'ye paşalarımızın yanına atmıyorlar...
Ama bu kadar korkarsak asıl o zaman daha da cesaretlenip o hale de gelebilirler ..baskılara ne kadar boyun eğersek..aman ses çıkartmayalım dersek sanıyormusun ki daha iyi olur..tam tersine ne kadar boyun eğersek o kadar tepemize çıkarlar...bir bakmışız oturduğumuz evleri, mahalleleri uygun gördükleri kesimlere (artık Kürtler mi olur, ERmeniler mi olur, Amerikan üssü yapmak için mi olur..)verirler, tapusuna kimse güvenmesin diyordu ya Tayyip..kimse gıkını çıkartamaz...
Neyse üzülme sen, ben kimseyi ZORLAMIYORUM herkes ne yazacaksa yazmakta ÖZGÜR canım...ister yazar, ister yazmaz,
Ben sadece TEK BAŞIMA MÜCADELE ETMEKTEN YORULDUM..onu yazdım bu kadarcık da sitemimde haklıyım sanıyorum..
sevgiler
BÜRÜK VE BEN, NEZAKET VE KİBARLIKTAN BAHSEDERKEN SEVER YA DA SEVMEZSİNİZ, ÜLKENİ TEMSİL EDEN MAKAMA, SEÇİMLE GELMİŞ BİR CUMHURBAŞKANINA İSMİYLE HİTAP ETMEK NE BÜYÜK BİR TERBİSİZLİKTİR. ÖNCE KENDİ KAPINIZI SÜPÜRÜP SONRA BURADA NEZAKETTEN,İNSANLIKTAN DEM VURSANIZ DAHA İNANDIRICI OLURDU.
Silbizim oralarda bol soganlı ve bolu domatesli yapılır ekmek aşı.ben bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilsoğanlısını bilmiyorum,benimkiler herhalde yemezler ,yine de denemek isterdim .
Silellerinize sağlık...
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş...
teşekürler ,geçenlerde aklıma gelmişken yaptım,bloğa koymak için teredüt etim,yine de paylaştım.
SilEllerine sağlık.Bayat ekmekleri değerlendirmek açısından da çok güzel bir tarif...
YanıtlaSilteşekürler,ve lezzetli oluyoru.
Sileskiden çok yapılırdı şimdi unuttuk mu ne elinize sağlık
YanıtlaSiliş,güç,ağile neredeyse beraber yemeğe oturmaya fırsat bulamıyoru,bu yemek ise beraber yenen .teşekür ederim .
Silbayat ekmeleri değerlendirmek için harika bir yöntem,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBen bazen aynısını ekmekleri kızartarak yapıyorum. O zaman ekmek çok yumuşamıyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım.Böylece bayat ekmekler de değerlenmiş olur.
YanıtlaSilBizim burda ramazan ayında tırnaklı pide denilen.Et suyu veya tereyağlı normal suyla hazırlanıp üzerine yine buraya ait keş denilen tuzlu ve kurutulmuş peynir benzerinin tereyağla kavrulup üzerine dökülerek yenilen bir lezzetini hatırlattı bana:)
Sevgiler...
sevgili mazes sitene girdigimde bucuruk ve beni de okudum.okadar katiliyorum ki ona.maalesef.sevgiler canim.
YanıtlaSilbayat ekmekler için çok iyi bir çözüm olmuş. ellerine sağlık
YanıtlaSil