ARAMA KUTUSU

12 Aralık 2011 Pazartesi

tavada lahmacun - лахмажун в тиган














malzemeler:
-normal mayalı hamur

üst malzemeler:
-soan -1
-maydanoz -2çorba kaşığı
-domates-2-3
-salça-1 çorba kaşığı
-yeşil biber-1-2
-sıvı yağı-2 çorba kaşığı

hazırlanışı: üstüne gelecek malzemeler rondoda kıyılır (rendelenir), tuzlanır,isteyen kıyma ilave edebilir.Hamurdan ceviz kadar bezeler yuvarlanır ,üsttü örtülür kurumaması için ,mini ,ince yufkalar açılır ,1 çorba kaş. harç üstüne dökülür,parmak uçları ile yufkaya bastırarak dağıtılır kenarlara doğuru,teflon tavada yağısız,yafif hateşte,bir kapak ile kapatılmış şekilde pişirilir alttı kızarana kadar ,kağıt havlu serilmiş tabağı alınır ( tabak naylon poşette olacak ,her lahmacundan sonra ağızı kapatılır'ki buharda lahmacunlar kurumaz.
   Dışarda lahmacun hiç yememiştim'ki Iğıdırda kızlar bana lahmacun ısmarlayıncaya kadar bir çay bahçede ve herhalde şimdiden sonra benimkilerinden daha iyisini yemeyeceğim .



на български

продукти:
-обикновенно тесто за хляб

продукти за намазване:
-1 лук
-2 супени лъж.магданоз
-2-3 домата
-доматено пюре -1 суп.лъж.
-1-2 зелени чушки
-2 суп лъж.олио

приготвяне: продуктите за намазване се настъгват или с рондо се разбъркват,ако искате може и да сложите кайма.От тестото се правят топки колкото орех,покриват се с кърпа да не изсъхнат,разточват се на тънко,слага се една супена лъжица от сместа за намазване,с пръсти и с натискане се рзамазва сместа навсякаде ,слага се в тефлонов тиган ,на слаб огън,покрит с капак се пече докато отдолу се зачерви,в найлон се слага чинията която е послана с кърпа ,след всеки лахмажун се затваря с найлона за да не изсъхнат.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık ne güzel bir fikir,mutlaka denemeliyim,bizim evde çok sevilir lahmacun,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. biryerlerde oturup lahmacun yemedim,biraz'da güvensizlik ,fırında denedim,kuru oldu,biryerlerde gördüm ,tencerede yapmışlar'dı,benzerini denedim ve çok hoş oldu,Iğıdırda yedim ,ince bulgur'da vardı içinde ,idare eder ,ama lahmacun buysa benimkisi super demek .

    YanıtlaSil