malzemeler :
-milfoy hamuru
-peynir
-yoğurt
hazırlanışı : bizim milfoyler çok pratik,kesilmiş kareler,buzluktan çıkardıktan sonra bekletin tezgahın üstünde normal yufka kadar yumuşak olacak ,(1 çorba kaşığı peynire 1tatlı kaşığı yoğurt ekleyin,karıştırın ) peynir karışımdan ortasına koyun ,parmağınızı suya daldırın ve tam kenara gelmeyecek şekilde hamurun kenarlarını ıslatın'ki hamur açılmasın pişerken ( tam kenarını ıslatırsanız hamur kabarmaz ),200' ısıtılmış fırında kabaracak ve kızaracak ,sıcak servis edilirse daha'da süper olur .
çayın yanında kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSelamünaleyküm pişirmeden önceki halininde resmini çekerseniz acemiler için daha açıklayıcı olur ellerine sağlık milföy cankurtaran gibi benim için nerde kullanırsanız kullanın harika lezzetler çıkıyor sonunda..
YanıtlaSilAllah'a emanet olun..
Sevda sen çay diyorsun benim aklıma kahfe geldi ,cevap yazayım ,sonra bir kahfe ile ödüllendireyim kendimi.Bugün benim küçük kızımın tam 3 tane sınavı var ,fısatı bumuşiken çektiklerimi yayınlıyorum -ama hak etim kahfeyi.
YanıtlaSilEmine ,hoş geldin ,hiç aklıma gelmedi çiği halini çekmek ,inanılmaz deyişim oluyoru piştikten sonra,bir'de her milföy güzel kabarmıyoru .
Ben gidiyorum kahfe yapmaya ...isteyen var 'mı ????
canim ziyaretin ve güzel yorumun icin tesekkür ediyorum
YanıtlaSilmilföy böregin sahane olmus ellerine saglik
bir de cay yanina :)))
sevgilerimle
ugurbocegi1
Leyla ,hoş geldin,börek yoktu,sadece bir kahfe içtim ,iyi akşamlar .
YanıtlaSil