ARAMA KUTUSU

7 Mart 2012 Çarşamba

PAPATYA PASTASI

8 MART DÜNYA KADINLARI İÇİN HETKESE BİR PAPATYA








MALZEMELER:
-6 yumurta
-18 silme çorba kaşığı toz şeker
-24 silme çorba kaşığı elenmiş un

HAZIRLANIŞI:
6 yumurtanın beyazı ve sarısı ayılır. Beyazlar 1 tutam tuz ile mikserle kabarana kadar çırpılır. Toz şeker beyazlara 3 kerede çırpılırken ilave edilir. Beyazlar katılaşınca yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Un yaşaş yavaş el ile yada bir kaşık yardımı ile karıştırılan malzemelere ilave edilir. Yağlı kağıt veya yağlanmış un sepilmiş tepsiye dökülür. Yavaşça üstü düzleştirilir. Fırın tepsisine alttan bir kaç kere  vurulur ki fazla havası dışarı çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra kesilir ve resimlerde görüldüğü gibi şekil verilir, krema ile süslenir. 5-6 saat beklenirse daha güzel olur.


Pasta iki kat rulo ile yaptım,isterseniz bir katlı olur ,krem şantinin yemesi hafif olduğu için genellikle şanti kullanırım,pasta kreması sevenlere pasta kreması ile tamamı yapabilir .Ayrıntılı yaptım ,birbirine krema ile yapışır .

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,
    Farklı bir görünüme sahip şık bir pasta.
    Rulonun içine de krem şanti mi sürdün? Kahverengi görüntüleri var.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Pardon rula halinin krem şantili resmi açılmamıştı,görmemişim canım:)
    Sevgiler...

    Not:Canım,şu kelime düzenlemeyi kaldırsan diyorum.
    Öyle okunmaz yazılar geliyor ki.

    YanıtlaSil
  3. Ara malzeme ne koydun, ruloları 2 kat mı koydun ve diğerleri..Tarif çok eksik :(

    YanıtlaSil
  4. acele işe şeytan karışır ,teşekürler pontinin takıları,hemen düzeltiyorum.
    Sevalcım,teşekürler.

    YanıtlaSil
  5. CANIM ÇOK GÜZEL FİKİR ALDIM Bİ TANE
    ELLERİNE SAĞLIK
    :))

    YanıtlaSil
  6. papatya pastası çokkk güzel eline sağlık
    Tariflerini kaçırmamak için takibimdesin,,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir pasta olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil
  9. Tek kelimeyle bayıldım çok güzel bi fikir deneyecegım muttlaka sonucu izninle blogta paylasıcam ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bir kase lezzet,nihal,anne eli gibi herzaman beklerim.
    vincent,teşekürler,kaydoldum.
    Böğürtlen Taneleri ,teşekürler,senin olsun.

    YanıtlaSil
  11. Maşallah bu kadar maharet,bu kadar mütevazilik..Bence bir küçük pastane,butik bir cafe çok yakışır,canım benim..

    YanıtlaSil
  12. keshule ,krem şanti ile yapılan her tatlı mükemmeldir canım.

    YanıtlaSil