ARAMA KUTUSU

27 Mart 2012 Salı

VOLKAN DEĞİL - SUFLE


BG.den bir arkadaşım tv'de sunucu http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/662072174-Da_vi_e_sladko_s_Yoli_Shokoladova_lava.html  ,videyoyu izleyin ,tercumesi benden.

MALZEMELER: 4 kap için
-100 gr.tereyağı
-100 gr.çikolata parçaları
-2 büyük yumurta
-1 çorba kaşığı un( tepeleme )
-1 vanilin
-3 çorba kaş. toz şeker

HAZIRLANIŞI :tereyağı,şeker,çikolata kısık hateşte şeker eriyene kadar ısıtılır.
-sufle kaplar margarin ile yağılanır,un sepelenir,fazla un dökülür
-yumurtalar çatal ile öte beri çırpılır
-ılımış çikolata karışıma yumurtalar karıştırarak ilave edilir
-un ve vanilin en son katılır ,elde çırpılır çatal ile
-en az 1 saat difrizde bekler
-220 ' ISITILMIŞ fırında tam 13 dak. pişer ,sufle kabın kenarından bıçak gezdirilir ,kapları iyi unladıysanız problemsiz tabağı ters çevirebilirsiniz , meraklıysanız benim gibi hemen keskin bıçak ile lavları akıtabilirsiniz ,üstüne dondurma ile çok iyi geldi...mmmm....

Ben buna ne desem bilmem,tarif çok ama böylesine hiç rastlamamıştım ,reklamlardakiler gibi oldu .
Bunlar istediğiniz kadar difrizde durabilir .

5 yorum:

  1. Harika görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. hayat ,günaydın,teşekür ederim,ilk defa geçekten akan bir sufle yaptım.

    YanıtlaSil
  3. CANIM ARKADAŞIM İADEİ ZİYARETE GELDİM.
    GÖNLÜ GÜZEL , KENDİ GÜZEL ARKADAŞIM SENİ TEPRİK EDERİM BANA NE GÜZEL KENDİNİ ANLATMIŞSIN HELAL OLSUN SANA MAŞALLAH..:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))SEN BUNLARDAN DAHA GÜZELİNE LAYIKSIN..
    EVET PASTAN HARİKA KABARMIŞ VOLKAN SENİN TABİRİNLE ALDIM CANIM GÖRÜŞÜRÜZ.MMMMMMM MİS.

    YanıtlaSil
  4. MERHABA ARKADAŞIM,O GÜNLERİ MAALESEF HİÇ UNUTAMIYORUM.
    BİTER ÇİKOLATA İLE YAPTIM,DÜN 2,5KG.SÜTLÜ KUVERTÜR ALDIM ,BAKALIM SÜTLÜ İLE NASIL OLUR.
    TEŞEKÜR EDERİM CANIM.

    YanıtlaSil
  5. Hımm nefis bir sufle. Benimde denediğim tariflerden biri ve tadını biliyorum. Olsa da şimdi yesem:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil