ARAMA KUTUSU

19 Nisan 2012 Perşembe

LABIDA İÇİN BİLGİLER



Rumex patientia-latince ismi
Rumex patientia-
ortaçağıda bilinen bir sebze türü,roma sarayında bile tüketen bir sebze,bizim bildiğimiz kuzu kulak ile akraba ,çorba ,salata ,böreklerde kullanan sebze.

Labada (rumex patientia) : Karabuğdaygiller familyasından; dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Haziran - Eylül ayları arasında yeşilimtırak renkte küçük çiçekler açar. Boyu 50 cm ile 2 m arasında değişir. Köklerinde nişasta, şekerler, reçine ve antrakinon türevleri vardır. Yaprakları sebze olarak yenir. Ev ilaçlarında kökü ve yaprakları kullanılır.
 
Faydası : Kökü kaynatılıp içilirse bütün kaşıntıları keser. Yeşil tohumları kaynatılıp içilecek olursa, anne sütünü artırır. Mesane tıkanmasını giderir. İştah açar. İshali keser.



LABADA İÇİN BULDUKLARIM SADECE BU KADAR .

4 yorum:

  1. Bulursam kesin alacağım. Sanırım sarması da oluyor.

    YanıtlaSil
  2. aslında pazarlarda hiç görmedim,komşu evlerin bahçelerine bak,sarması asmadan daha çok seviyorum,büyük kız Iğıdırda ,bahçemde bu sene çok olur ,inşallah büyüdüklerini görürüm ve kargo ile gönderirim,anla ne kadar güzel bir şey

    YanıtlaSil
  3. canım tarifi yayınladım birkaç yazı aşağıda kaldı blogda yeni tarifler ekleyince İnşallah beğenirsin:) ne kadar faydalıymış ..bu faydalarını bilmiyordum.çok selamlar iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  4. hemen kayıt ettim reçeli,kitap için sustum,alıp okuyacağım kitabı,çok teşekür ederim canım .

    YanıtlaSil