ARAMA KUTUSU

29 Haziran 2011 Çarşamba

supa

malzemeler:
-2litre tavuk suyu
-1-2 rendelenmiş havuç
-1baş soan
-2-3 domates
-1parça kereviz(yeşil sapları olur)
-maydanoz
-1yumurta
-1su bardağı yoğurt
-2tane limon tuzu
-1 mini küp kesilmiş patates,1 çorba kaş.pirinç veya tel şehriye
-kara biber,tuz
hazırlanışı:soanı bütün koyuyorum,çorbayı servis ederken atıyorum,bu çorbada soan sevmem,yeterince sıvı yağı ile havuç,kereviz,soan kavururm ,havuç rengini verene kadar,rende veya küp kesilmiş domatesleri ilave edip yumuşayana kadar kapak altında pişiriyorum,et suyu ilave edip 10dak.hafif hateşte kaynatın  (patates ile yapacaksanız et suyu ısındıktan sonra pirinç ile beraber yumuşayana kadar pişirin ,sonra terbiyesini ilave edin) .tel şehriye 3-4 kaşık ilave edin hafif hateşte kaynasın,bu arada terbiyesini yapın: yumurta,yoğurt,limon tozu,maydanoz,kara toz biber,çorbadan 1 kepçe alın ve terbiyeye yavaş karıştırarak ilave edin,böylelikle çorba yeniden ısındıktan sonra kesilmez ,terbiyeyi çorbaya aktarın karıştırarak ,ocğa kapatın.


not:rende havuç,domates,maydanoz,kereviz parçaları veya yeşil sapları ,et suyu,haşlanmış et parçaları difrizde bulundurursanız bu çorba yarım saate hazır olur .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder