Malzemeler:
-patates
-kırmızı biber
-soan
-1 biber
-1 defne japrağı
-tuz
-kara biber
-sıvı yağı(zeytin yağı)
-birer tatlı kaş. domates ve biber salçası
hazırlanışı: soan pembeleşene kadar yağı ile kavurulur,iri kesilmiş patatesler ilave edilir,5 dak. beraber kavurulur,salça,toz kırmızı beber ilave edip 5 dak karıstırıyoruz ,2 parmak geçecek kadar su ilave edip ,biberi ikiye bölüp hafif hateshte pişmeye bırakın.Patatesler piştikten sonre 1 defne yaprağı ilave edin,bir kaç patates çatal ile ezin ,öyleki çorba koyulaşır,tuzlayın ve yiyin .
на български
много вкусна картофена манжа
продукти:
-картофи
-червен пипер
-лук
-1 чушка
-дафинов лист
-сол
-черен пипер
-олио(зехтин)
-по една чаена лъж.пюре от домати и капия
приготвяне : лука се запържва до златисто,прибавят се едро нарязаните картофи,около 5 мин се пържат,прибавя се доматеното пюре ,червния пипер,черен пипер,5 мин заедно се пържат,
слага се вода около 2 пръста над картофите ,сложете 1 чушка без да я режете ,просто начупете на две и оставете да къкри на слаб огън,когато картофите се сварят сложете един дафинов лист,с вилица намачкайте няколко картофа ,така , че се сгъстява манжата,посолете и готово .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder