Malzemeler:
-yeşil biber
-patates
-domares
-kırmızı biber
-sıvı yağı
-pirinç
-hazırlanışı : yağıda biberler kavurulur yumuşayana kadar,zar kadar küçük kesilmiş patatesler ilave edilir,5dak kadar beraber kavurulur,pirinç eklenir,5 dak. kadar kavur,tuz ,kırmızı toz biber ilave edip 2 parmak pirinçlerin üzerine gececek kadar sıcak su ekle ,karştır ,kısık hateshte ,küp kesilmiş domatesleri ilave et,ve pilav göz göz olana kadar pişir,ocağı kapat ,kağıt havlu koy tencersnin üstüne ,kapat 5-10 dak demlensin ,kağıdı çek ,çatal ile karıştır ,5,6 dak sonra servis yap .
на български
пилав със зеленчуци
продукти:
-зелени чушки
-картофи
-домати
-червен пипер
-олио
-ориз
приготвяне : чушките се запържват,прибавят се картофите нарязани като зар,5 мин.се пържи,прибавя се ориза и около 5 мин се пържат,прибавя се солта,пипера и топла вода 2 пръста над ориза ,разбъркава се ,прибавят се нарязаните домати и под капак на слаб огън се вари докато почнат да се виждат мехурчета ,сваля се от огъня ,покрива се с хартия и се оставя 10 мин да си почине ,хартията се маха ,разбъркава се леко с вилица ,капака пак се затваря ,след 5-6 мин. е готово .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder