MALZEMELER:
-1kg kivi-kabukları soyulmuş,dilimlenmiş
-1kg.toz şeker
-4-5 tane limon tuzu
YAPILIŞI:
-kivileri büyük tencereye alın,üstünü toz şeker ile kapatın
-ertesi gün kaynatın,damla reçelden porselen tabağı dökün,yayılmazsa hazırdır,limon tuzu taneleri reçele dökün,karıştırın 1-2 dak. sonra ocağı kapatın,kaynak kavanoza doldurun,kapağı kapatıp ters çevirin.
Denemelik yaptım,içimde kalmasın,özel bir şey değil.
güzel görünüyor... afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Kahvaltı sofraları için değişik bir seçenek. Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilKivi reçeli daha önce yememiştim ama harika görünüyor. Ellerine sağlık. Ben de mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilher meyveden reçel olur diye yola çıktım,evde fazlalığı değerlendirdim,protezi olanlara hiç tavsiye etmem.
Silçok hoşş..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgilr..
:)
ben pek reçel sevmem ama eşim için denicem ..ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbende bloğuma beklerim:)
http://sevilindenizi.blogspot.com/
denemelik yap.misafirliye gelirim.
SilИзглежда много свежо, подходящо за летните горещини.:-)))
YanıtlaSilСърдечни поздрави!
blagodarya Moni,priyaten den.
SilHiç duymamıştım ama reçeli çok severim bunuda deniyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilben de ne duymuştum,ne yemiştim,bakayım dedim nasıl olacak,idare eder-yani tatlı sevenler daha iyi bilirler.
SilНе съм виждала сладко от киви и тази рецепта ми е много интересна! Ще опитам! Благодаря ти! Поздрави!
YanıtlaSilsigurno az sım pırvata koyato pravi tova sladko,prosto upotrebih kivita,koito byaha v poveçe,napravi pırvo s malko produkti,ako ti haresa za zimata mojeş i poveçe .
SilBen de yemedim ama,görüntü ye beni diye bağırıyor:)Yakın olsak da kahvaltıya gelsem:)Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Тъкмо щях да попитам какво е сладкото - киви или зелени доматчета и видях, че по-горе са го разконспирирали :) Много добре изглежда! Поздрави!
YanıtlaSil