Bu sevdiğim turşulardan,yemesi de güzel ,benim için önemli olan kavanozları kaynatmaya gerek kalmaması ,istediğim sebze ile yapılması ,tembel paşa turşusu.
MALZEMELER :
-karnıbahar -büyük baş-ÇİÇEKLERİ KÜÇÜK KOPARILACAK
-salçalık biber (kambi)-3 kg.-KÜÇÜK KESİLECEK
-rendelenmiş havuç-2 kg.
-6 ölçü su
-2 ölçü sirke
-2 ölçü sıvı yağı
-1 ölçü tuz
-2 ölçü toz şeker
-tane karabiber
-defne yaprağı
YAPILIŞI:
-yağı,sirke,tuz,şeker,defne,kara biber ,su kaynatılır
-bu suda ben önce salçalık yağılı biber için biber haşladım
-sebzeler haşlanır su yeniden kaynamaya başlayana kadar
-ben önce biber,karnı bahar,en son havuçları haşladım,karıştırdım,küçük kavanozlara doldurdum,suyu kaynar hale getirdim
-kavanozun kıyısına kadar biraz su ilave ettim
-yeni yıkanmış kapak ile sıkıca kapattım,kavanozları ters çevirdim soğuyana kadar .
-soğuduktan sonra kavanozları çevirip bakarım,kapakların hepsi göçük ise işlem tamamlanmıştır .
-en az 1 ay açmamak lazım ,durdukça hala turşu olgunlaşıyoru,test edilmiştir .
Turşu en sevdiğim şeylerden biridir, ailece turşucuyuz hatta:))rahmetli annem,babam, dayım anneannem vs. bayılırdı, baba tarafı tamamen Karadeniz ya, halalarım da çok lezzetli fasulye turşusu yaparlar (ben beceremem hayatımda hiç turşu kurmadım:))ne yapayım bulabilirsem Çubuk turşusu alıyorum minik bir kavanoz bana yetiyor..Çubuk Ankara'nın bir ilçesi, köy gibi güzel bir yer ve sakinlerinin yaptığı ev turşularıyla meşhur..senin turşun da mutlaka çok lezzetlidir, eline sağlık..
YanıtlaSilteşekürler canım,evdekiler seviyoru,ben aramam pek,domates salatasını bile bana yemek niyetine gelir .
Silcanım çok değişik bir turşu olmuş gerçektende paşa gibi karnıbar turşusu yemiştim çok lezzetliydi ama böylesini yemedim afiyetle sağlıkla yiyin canın ellerinize sağlık
YanıtlaSilyapmayı daha çok severim ,kışın her şeyin tadı başka ,insanın canı çekiyoru yazdan kalma gibi .
SilМного обичам туршия, домашна. Твоята рецепта е перфект! Страхотни бурканчета!
YanıtlaSil