ARAMA KUTUSU
23 Aralık 2012 Pazar
ÇOCUKLARIMIN KURABİYESİ
ÇOCUKLARIMA KÜÇÜKKEN EN SIK YAPTIĞIM KURABİYELER,REÇETE KAYBOLMASIN,GELENEK DEVAM ETSİN.
MALZEMELER:
-5 yumurta
-250 gr. yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağı
-3 su bardağı toz şeker
-3 tane kabartma tozu
-3 tane vanilin
-un= yumuşak hamur olacak kadar
YAPILIŞI:
-yumurta,şeker,sıvı yağı,yoğurt karıştırılır
-ilk başta 2 su bardağı un ,vanilin,kabartma tozu karıştırılır ve sıvı malzemelere karıştırılır
-sonra un azar,azar ilave edilir
-kulak memesi kıvamda bir hamur elde edilir
-en az 3-4 saat dinlenir,en iyisi 1 gece beklemesi,kahvaltıya sıcacık kurabiyeniz olur
-unlu zeminde 0,5-1 sm.kadar hamur merdane ile açılır,şekil kesilir ,yağılı kağıt ile kaplanmış tepsilere aralıkla dizilir
-180* ısıtılmış fırında altları hafif kızarma başlayınca tepsi fırından alınır,üstleri neredeyse beyaz kalıyor,fazla tutarsanız fırında sertleşir kurabiyeler
-bu malzemelerden çok kurabiye çıkar,küçükken çocuklara yetmez,büyük çocuklara malzemelerin yarısını yapmayı tavsiye ederim,3 tane küçük yumurta kullanılır
-herkes sevmez portakallı kurabiye , 1 portakal rendesi en son kalan hamur parçasına ekledim ve yoğurdum.
-aslıda amonyak soda-tatlılar için alınır aktarlardan ,3 tatlı kaşığı bu sodadan,1 çorba kaşığı sirke ile kasede söndürülür ve sıvı malzemeye katılır
-zencefil de kullanılır 1 çorba kaş. kadar isterseniz
-5-10 gün dayanır bu kurabiye ,kahve ile çok iyi gider ,çoktan test ettim .....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım ne güzel bunlar böyle, balık şeklinde! Kedi de yapsana:)))yalnız amonyak zararlı olmaz mı???ama pastacılar kullanıyorsa demek ki bir bildikleri var..eline sağlık canım, afiyetle yiyin..
YanıtlaSiliyi akşamlar canım,bugün yaptım bunları,Meg toplarını o kadar sevmedi kurabiyeleri sevdiği kadar,yemedi,fare niyetine koşturdu yalnız kalmış bir kurabiyenin peşinde .Kedi forması yok ki. Amonyak zararlı değil,daha iyi kabartıyor ve daha fazla dayanır .Teşekkürler ,yakın olsaydın getirirdim .
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Balıklara bayıldım. Çocukların beğenmemesine şaşmamalı. Portakallısı nasıl da güzel kokar missler gibi.
Sevgiyle kal.
balık kalıbım emekliye ayırsam olur ,dağılmaya başladı(tenekeden olduğu için ağız tarafı açılmış)ama seviyoruz bu şekli,küçükken ne çok severlerdiler bu balıkları.Portakallı ise küçük hanım istemedi,en sonunda azıcık yaptım.Çok iyi hafta dilerim canım ve teşekkürler.
Silçocuklar sevdiğine göre nefistir kesin.Eline sağlık.
YanıtlaSildoğal ,katkısız ,besleyici .Teşekkürler canım,yeni hafta iyi geçmesini dileklerimle.
Silannem de kızarmadan, böyle beyaz kalan kurabiyeler yapardı bizlere...hamuru ince rulo şeklinde uzatır, iki kenarını birleştirip yuvarlak şekil verince birleşme yerine kabuksuz, tuzsuz antep fıstığı gömerdi... tarifini almamışım hiç... hiç yapmadım da sanırım... çocukluk anılarımda kalmış... senin bu postunla anımsadım... afiyetler olsun mazescim, belki bir gün senin tarifinle çocukluğumu yad ederim.
YanıtlaSilkeşke annenin reçetesini bulabilseydin,balık şekkilleri çok seviyorlardı küçükken ...sana ancak kolay gelsin diyebilirim canım ve teşekkürler.Yeni hafta iyi geçmesini dileklerimi kabul et .
SilKızlar çokk şanslılar,böyle maharetli anneleri oldukları için.Anne elinden çıkar da güzel olmaz mı?
YanıtlaSilCanım benimm,kurabiyeler muhteşem görünüyor.O güzel ellerine sağlık canım.
Ben de kızımda yapmıştım,İlk fırsatta senin tarifi de deniycem:)görüntüye bayıldım.
Sevgiler...
hoş geldin canım,haberlerini bekliyorum .Çocuklarımı mümkün oldukça ev yapımı şeylerle beslemeye baktım .Sevalcım,çok teşekkür ederim.Yeni hafta iyi geçsin .
SilMazesim, ellerine saglik, sekiller ne guzel oyle..soracaktim ama yazmissin cok cikiyor diye mlz.ler oldukca fazla tabiki, ama yarisi ilede deneyebilirim..yoksa ne kadar cok olursa okadar fazla yenir bizde:)) acaba amonya kullanilmasa olmazmi?? Yani amonyasiz yapilirmi? sevgiler..
YanıtlaSilcanım,çok teşekkür ederim,yılbaşı için yaptım,cam kavanozda bakalım yeni yılı görecekler mi.Amonyak sadece tavsiye,bulabilirsen daha güzel olurlar,çokta amonyak ile bir şey yapmadığım için evde yoktu ,pişerken kokusu güzel değil ,ama soğuduktan sonra muhteşemler.Yeni hafta iyi geçsin canım.
Silmuazezim hem yemek pasta yazı
YanıtlaSiloh maşallah maharetli annenin ellerine sağlık:)
şimarmaya başalarım ,haaaaaa,çok teşekkürler canım.
Silils sont excellent ces biscuits et bien réussis, bravo
YanıtlaSilbonne journée
mersi Fimere.
Silne güzel olmuş rengi öyle..bayıldımmmm..
YanıtlaSilVe ne mutlu çocuklarına, annelerinden Özel kurabiyeleri var.
herzaman hatırlayacak, her zaman hatırlayacakları özel kuabiyeleri olacak..
sevgiler hepinize :)
teşekkür ederim.Bugün herhalde büyük kızım sürpriz kargosunu alır,bilmiyor daha ona da gönderdiğimi bu kurabiyelerden.
SilMazeeessssss, yine döktürmüşsün canım. Senn tariflerin kadar anlatma şekline de bayılıyorum. Harikasın sen arkadaşım.
YanıtlaSilcanıııııım,çok teşekür ederim,şimart bakalım sen beni.
SilSüper,hem şekli hem tarifi.İçinde herşey sağlıklı,ben birde bunu kepekli yaptım mı? nefis olur.Elinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,kepekli hiç denemedim,sert olmuyorlar mı ?
SilÇok güzelmiş, şekilli şekilli. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım.
SilBalık kurabiyeleri alabilirmiyim nefis olmuş Mazes. Ben portakallı kurabiyeyi çok severim hep yaparım bu tarifle değil ama bu şekilde de bir gün denerim. Sevgiler.
YanıtlaSilbalıklar en oyalacı,portakallı gerçekten daha nefis oluyorlar.teşekkürler canım.
Silbalık kurabiyeler şans getirsin eline sağlık
YanıtlaSilhepimize canım,teşekkürler.
SilHiiim mis gibi nefis kurabiyeler yapilimis ellerine saglik canim, sekillerde harike, sevgiler....
YanıtlaSil