ARAMA KUTUSU

18 Ocak 2012 Çarşamba

Mascarpone'li kek - cheese cake




taban için malzeme :
-1.5 paket burçak
-2 çorba kaşığı erimiş margarin

iç malzemeler :
-2 yumurta
-1.5 çorba kaşığı nişasta ( un)
-3/4 su bardağı toz şeker ( 200 gr.)
-3/4 paket krema ( 200 gr. paketlerden )

hazırlanışı : tabanın bisküvilerini rondoda kıyılır,erimiş margarin ile yoğurulur ,küçük kalıba el ile sıkıştırılır ,yaz aylarında difrizde sırasını bekler .Maskarpone ile şeker el çırpıcı ile çırpılır ,yumurta ilave edilir ,çırpılır ,krema ve vanilin ( ben esans kullandım,yarısını ) ,fazla karıştırmaya gerek yok kek gibi ,bisküvilerin üstüne dökülür ,160' önceden ısıtılmış fırında 45 dak. pişer .Mutfağınız souk ise dolaba koymaya gerek yok ,en az 7 saat ,ama ertesi gün daha'da güzel olur,servis yaparken vişne reçeli döktüm üstüne .




3 yorum:

  1. Merhaba :-)
    Ben blog aleminde yeniyim, seni izleme listeme aldim

    Sende buyur gel beklerim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş bu arada çay kahve bahane etkinliği ev sahibesiyim beklerim canım sevgiler
    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil