ARAMA KUTUSU

20 Şubat 2012 Pazartesi

iki kişiye bir pasta


Bu pasta aslında iki kişi hatırına yaptım.Küçük kızımın doğum gününde abla ile Iğıdır'daydık,17.2. ablanın doğum günü vardı,ama kendisi Iğıdırda ,o baktı biz pastanın tadına baktık,ikisine'de mutluluklar dilerim.

malzemeler .
-4 yumurta
-12 silkeleme çorba kaşığı un
-12 silkeleme çorba kaşığı toz şeker
-1 tutam tuz

hazırlanışı : yumurta beyazlarını tuz ile katılaşıncaya kadar mikser ile çırpılır ,yavaş toz şeker ilave edilir çırpmayı bırakmadan,yumurta sarılarını teker teker çırparak beyazlara ilave ediyoruz ( çırpmalarına gerek hiç yok ,bazı programlarda sarıları şeker ile ayrı çırparlar ,kabartma tozu katallar ,sanırım bu sadece göz boyamak için),sarılar tamamen beyazlar ile karıştırdıktan sonra mikseri kapatın.Telden bir delikli kaşıklar var ,unu azar azar katarak,tel kaşık ile yavaş karıştırarak unu yedirin yumurtalara,delikli kaşığınız yok ise elinizi daldırın yumurtalara ,çok güzel karıştırıcı görevi görür ,önemli olan yavaş karıştırmak ,sonra yağılanmış ve un sepelenmiş kalıba dökmek ,alttan bir iki kere tepsiye vurmak ,hava kabarcıklar yüzeye çıksınlar,180' mutlaka önceden ( pastaya başlarken fırınızı'da ısıtın ) ısıtılmış fırında pişirin ,üstü tamamen kızaracak ( kenarları tepsiden ayrılmaya başlayacak )
    Ben 200 gr.krem şanti kullandım bu pasta için ,küçük paketlerde ...ml. süt yazıyoru,nedense bu ölçülerde süt katığımda krem şantide istediğim kavamı bulamıyorum,daha az süt katıyorum.
    Pasta souduktan sonra ikiye ayırın, 1 su bardağa su, 2 çorba kaşığı toz şeker karıştırıp pastanın üstüne ( aslında şurubu ikiye ayırıp iki hamura dökülür) sepeleyin,krem şanti ile yağılayın,süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder