ARAMA KUTUSU

13 Şubat 2012 Pazartesi

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " -www.guloannemutfakta.blogspot.com


MALZEMELER:
-6 yumurta
-18 silme çorba kaşığı toz şeker
-24 silme çorba kaşığı elenmiş un

HAZIRLANIŞI:
6 yumurtanın beyazı ve sarısı ayılır. Beyazlar 1 tutam tuz ile mikserle kabarana kadar çırpılır. Toz şeker beyazlara 3 kerede çırpılırken ilave edilir. Beyazlar katılaşınca yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Un yaşaş yavaş el ile yada bir kaşık yardımı ile karıştırılan malzemelere ilave edilir. Yağlı kağıt veya yağlanmış un sepilmiş tepsiye dökülür. Yavaşça üstü düzleştirilir. Fırın tepsisine alttan bir kaç kere  vurulur ki fazla havası dışarı çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra kesilir ve resimlerde görüldüğü gibi şekil verilir, krema ile süslenir. 5-6 saat beklenirse daha güzel olur.


http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/06/gramofon-pasta.html -ayrıntı yapılışı.

3 yorum:

  1. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Üffff bu ne muhteşem görüntü böyle eminim tadı görüntüsünden bile güzeldir. Ben pasta olunca dayanamam tabaktaki dilimi kapıp kaçıyorum ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. GÜLOANNEMUTFAKTA -teşekürler.
    baharatlı tatlar -sıva kolları,bu şekilde çok güzel oluyoru pastalar,zor deyil.Aslında şu anda olsa hiç hayır demem ....

    YanıtlaSil