ARAMA KUTUSU

30 Mart 2012 Cuma

GÖBEĞİ AÇIKTA KALMIŞ BÖREK( ben yaptım ,benimkinin ismi'de böyle olsun ,unuttum oricinalini )





Bunu tv 'de gördüm,ilginç geldi,trakiya bölgesine ait bir börekmiş .

MALZEMELER :
-su
-tuz
-un
-maya
aslında kendinizin sevdiğiniz bir hamur yapabilirsiniz.
 HAZIRLANIŞI:
-yumuşak hamur yoğurulur,mayalanmaya bırakılır
-soğan,yeşil biber,kıyma kavurulur
-en başta resimde tereyağı ve kaşar parçaları var,hamur kapatıldıktan sonra 180'ısıtılmış fırında yapmışlardı,ben olsaydım biraz mayalandırırdım hamuru,hafif pembeleşene kadar pişirdiler ,ortasına kızarmış kıymalı harcı koydular ,yine fırına verdiler tamamen kızarana kadar .Fırından çıktıktan sonra kenarlara tereyağı sürdüler .

Bir daha'ki sefere burmalı börek için yaptım hamuru kullanacağım,daha yumuşak oluyoru,ama lezetli bir şey oldu.




зрдавейте,нямах време да направя превод на рецептите,поне досега,малката щерка получи лаптоп подарък ,за мене остана стария ком.
   Габи,ти ме подсети,че е вече крайно време да почна с преводите,ще се върна назад и ще преведа всички непреведени рецепти.

                на български

името на тази баница измислих аз,но по простата причина ,че забравих оригиналното и име.

            необлечено коремче

или останало на открито корамче ...кой както иска да си го кръсти.


продукти:
-в орижиналната рецепта беше само мая,вода,брашно,сол,на мене лично не ми хареса,затова следвщия път ще направя с тестото на завъртяната баница ,рецептата взвх от кокона ,общо взето трябва тавичка с 28см .
-кайма,лук,зелена чушка се запържват

приготвяне :
-занесете любимото си тесто и оставетв да втаса
-тестото наточете на кора която трябва да е по голяма от тавата
-сложете тестото в намазаната тава ,по краищата сложете масло и кашкавал колкото искате ,покрияте ги и прищипете леко тестото както съм показала на снимката
-оставевте малко да втаса ( не казаха ,че трябва да втраса ,но ако втаса няма да стане твърдо)
-сложете в загрята на 180'фурна,запечете колкото лекичко да се зачерви,извадете тавата ,по средата сложете каймата и запечете до готовност,поръсете с кашкавал,2-3 мин.стига да се разстопи,извадете баницата ,намажете краищата с масло,покрийте за 5-10 мин .

3 yorum:

  1. Страхотно изглежда :) Може ли малко упътвания? Това е обикновено тесто, а плънката е от кайма?

    YanıtlaSil
  2. габи ,много оригинална баница ,и много вкусна,разбирасе ако използваш от своето любимо тесто ще стане още по .... мммммммм.....

    YanıtlaSil
  3. Много благодаря за превода :) Хубав съботен ден!

    YanıtlaSil