ARAMA KUTUSU

18 Haziran 2011 Cumartesi

TİRAMİSU ve evde maskarpone nasıl yapılır -тирамису и как в къщи да си направим маскарпоне



MALZEMELER:
-2 paket kedi dili bisküvisi
-1 su bardağı soğuk kahve
-1 paket kakao
-rom esansı
-mascarpone ( evde yapılışı aşağıda var )


KREMA MALZEMELER:
-2 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 tepeleme çorba kaş. un

HAZIRLANIŞI: kısık ocakta bütün malzemeler karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır,mascarpone ile krema karıştırılır ,esans ilave edilir .Kedi dili bisküvi dizilir ,fırça ile kahve sürülür kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür, kaşık ile düzleştirilir, kakao serpilir, üzerine bisküvi  dizilir ,kahve sürülür,kalan krema dökülür ,kakao serpilir streç ile kapatarak buz dolapta en az 6 saat bekletilir,ne kadar çok dolapta durursa daha güzel olur .

EVDE MASCARPONE YAPILIŞI




MALZEMELER:
- 400 gr.krema
-1,5 tatlı kaş. krem tartar


HAZIRLANIŞI: krema kaynatılır ,hafif hateşte krem tartar ilave edilir sürekli karıştırarak ,dikkat edin taşabilir,souduktan sonra 24 saat buz dolapta olgunlaşır.





на български

тирамису


необходими продукти:

-2 пакетчета бишкоти
-1 чаена чаша студено кафе
-1 малко пакетче какао
-ром есанс
-маскарпоне (аз си го правя в къщи,отдолу пиша как го правя)

продукти за крема:

-2 чаени чаши прясно мляко
-2 жълтъка
-4 супени лъжици захар
-2 пълни лъж.брашно

приготвяне: продуктите за крема с постоянно бъркане на слаб огън се готви до сгъстяване ,след като изстине се прибавя маскарпоне ,ром и се разбърква добре .
един ред бишкоти с четка се напояват с кафе,отгоре половината от крема се изсипва върху бишкотите,изглажда се ,поръсва се с какаото,отгоре останалите бишкоти се редят ,с четка се напояват с кафе,останалия крем ,поръсва се с какао ,покривам с стреч фолийо и поне 6 часа оставям в халадилника ,а колкото повече стои толкова по вкусно става .

маскарпоне в домашни условия :

продукти:
-400 гр. несладка сметана
-1,5 чаена лъж. крем тартар
приготовление: 
сметаната се кипва на слаб огън,прибавя се крем тартар с постоянно бъркане и се внимава много ,че може да изкипи сметаната ,след като изстине се оставя в хладилника да се стегне за 24 часа

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder