ARAMA KUTUSU

13 Şubat 2012 Pazartesi

SIVI YAĞI İLE SUPER EKLER





MALZEMELER :
-1 su bardağı su
-1 tene limon tuzu
-1/2 su bardağı sıvı yağı
-1 tutam tuz
-1 su bardağı un ( elenmeden ölçüsü )
-3 tane orta boy yumurta


DOLGU KREMA :
-2 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 dopdolu (tepeleme) çorba kaşığı un
-1/2 vanilin esansı veya 1 paket toz vanilin


HAZIRLANIŞI : su,sıvı yağı,tuz,limon tuzu kaynatılır ,un bir kerede eklenir hafif hateşte sürekli karıştırılır ( 2-3 dakika kadar ) ,hamur toparlanır top gibi,bir kenarda soutulur .Yumurtalar teker teker ilave edilir ,el ile karıştırırsanız daha çabuk hamur toparlanır ,tatlı kaşığı ile ceviz kadar aralıklar ile yağılı tepsiye ( yağılı kağıt aslında herzaman daha pratik olur ) dizilir ,200' ısıtılmış fırında 30 dakika ( üstü güzel kızarsın ) .Souduktan sonra yarıya kadar kesilir ,krema doldurulur ,üstüne ister pudra şeker ,çikolata veya karamel sos ile süslenir .

KREMA HAZIRLANIŞI : malzemeler karıştırılır ,hafif ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ,souduktan sonra 3 çorba kaşığı krema ilave edilirse super bir şey olur .


çok güzel bir ekler oluyoru,hiç şaşmıyoru

BU TARİFİ TOMBUL TARİFLR ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM " ÇAY,KAHFE BAHANE " ETKİNLİK İÇİN ,AFİYET OLSUN .

2 yorum:

  1. tatlım sana az önce bir mesaj gönderdim ama sanırım sildim kendim. Tarifini yayınladım. Katıldığın için sana çok teşekkür ederim. Eğer bana yine tarif göndermek istersen( istediğin kadar gönderebilirsin bu arada çayın yanına gidecek birşeyler olsun yeter) gönderdikten sonra bana mesaj atarsan benim daha çabuk haberim olur ve sana daha çabuk dönerim. ben bu akşam senin bloğuna tesadüf eseri mazes neler yapmış diye bakmak için girdiğimde tarifi bana gönderdiğini gördüm. bu arada ekler tarifini mutlaka deneyeceğim. ellerine sağlık canım çok öpüyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. neredeyse bir ay yazmamışım,zaman nasıl çabuk geçmiş?

    YanıtlaSil