MALZEMELER:
-600 gr.un
-2 yumurta
-150gr.erimiş margarin
-350ml.süt
-2tat kaş tuz
-2tat kaş.şeker
-2tat kaş.kuru maya
hazırlanışı: hamur yourulur ,mayalanır.16 parçaya ayırılır ,yuvarlanır,üstü sıvı yağı ile yağılanır,10 dak.dinlenir ,30sm kadar fitiller yapılır ,yağılanır ,ikişer burdurulur ,kenarları yapıştırılır bastırarak ,yumurta sarısı ve süt karışımı ile yağılanır,susam sepilir ,mayalanır.Yine yumurtalı karışım sürülür 180'fırında kızarana kadar pişer
на български
продукти:
-600гр.брашно
-2 яйца-150гр.разстопено масло
-350мл.прясно мляко
-2чаенилъж.сол
-2чаени лъж.захар
-2 чаени лъж.мая на прах
приготвяне: меси се тесто,след като удвои обема си се разделя на 16 парчета ,правят се топки,намазват се с олио,10 мин си почиват,правят се фитили около 30см.намазват се с олио и се навиват ,караищата се прищипват,намазват се с намазка от жълтък и прясно мляко ,посипват се със сусам и се оставят да набухнат,пак се намазват с яйчената намазка и се пекат до зачервяване на 180'.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder